DEÜ Haberler

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA TÖRENİ KADİFEKALE’DE YAPILDI

2.312

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, İzmir Valiliği’nin 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla düzenlediği törende “Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıl dönümünde vatanımızın ve milletimizin bekâsı uğruna şehit olan bütün kahramanlarımızı yâd ediyorum.” diye konuştu.

DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, İzmir Valiliği’nin 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı çerçevesinde Kadifekale Hava Şehitliği’nde düzenlediği törene katıldı. Çelenk sunumunun arından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, konuşmaların yapılmasıyla devam etti. İzmir Valisi Erol Ayyıldız konuşmasında şunları kaydetti:

“Kahramanlıklarla dolu tarihimizin mihenk taşlarından biri olan Çanakkale Zaferimizin 103. Yıldönümü ve Şehitler Günü vesilesiyle, tüm kahramanlarımızı, şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle, minnetle, şükranla yâd ediyorum.

Tarihte eşine az rastlanan bir kahramanlık destanı olan bu zaferle yok olacağına inanılan bir milletin adeta yeniden doğduğu görülmüştür. O gün vatanı uğruna gözünü kırpmadan ölüme koşanların torunları, bu bugün yine aynı azim ve kararlılıkla her türlü tehdit ve tehlikeye karşı vatanını korumaya devam etmektedir. Türk Milleti olarak birlik ve dayanışma içinde, aynı kararlılıkla;  ülkemize, istiklal ve istiklal ve istikbalimize sahip çıkacağımıza inancım tamdır. Vatanımızın bölünmezliği ve milletimizin bağımsızlığı başta olmak üzere bıraktığımız tüm kutsal değerlere ve kıymetli ailelerinize ilelebet sahip çıkacağımıza bir kez daha söz veriyoruz. Ruhları şâd, mekânları cennet olsun.”

İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ın Şehitlik Defterini imzalaması sonrası dua okundu ve şehit kabirleri ziyaret edildi.

18 MART AFRİN ZAFERİ KUTLU OLSUN

Tören sonrası duygu ve düşüncelerini ifade eden Prof. Dr. Erdal Çelik, “Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıl dönümünde vatanımızın ve milletimizin bekâsı uğruna şehit olan bütün kahramanlarımızı yâd ediyorum.” dedi. 18 Mart’ın artık Türk Tarihi’nde bir başka öneminin daha olduğunu ifade eden Rektör Vekili Erdal Çelik, “Sınır ötesinde teröristlere karşı sürdürülen operasyon çerçevesinde başarılara imza atan Türk Silahlı Kuvvetleri bugüne yeni bir anlam daha kazandırmıştır. Kararlı şekilde operasyonu sürdüren TSK’nın desteğindeki ÖSO mensupları bu sabah 08.30’da Afrin’i tamamen kontrol altına aldı. Bu başarılı operasyon bundan sonra tarih ve siyaset kitaplarında yer bulacak ve askeri başarılarımız arasında anılacaktır. Çanakkale Zaferi’nden 103 yıl sonra, atalarının izinden gittiğini gösteren kahraman Mehmetçiğimiz bizi gururlandırmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Afrin başarısını kutluyorum. Aziz şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyor ve gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

İlgili Yazılar