DEÜ Haberler

19 MAYIS İZMİR’DE COŞKUYLA KUTLANDI

1.992

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı İzmir’de coşku ile kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törene katılan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, “Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize güvenimiz ve inancımız, bu coşkulu günde yenilendi” diye konuştu.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törene, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, İzmir milletvekilleri ve DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik’in yanı sıra İzmir Üniversitelerinin rektör ve rektör yardımcıları katıldı.  İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu’nun Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Uslu, törende yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 da Samsun’a çıkışıyla milletin varlığını güçlendirerek umutlandırdığını belirterek, istiklal mücadelesinin fiilen başladığını ve yeni bir devletin kuruluşu yolunda atılan onurlu bir adım olduğunu söyledi.

Gençlik adına yapılan konuşma ve öğrencilerin şiirlerinin ardından Gençlik Lideri Haluk Gürleyen Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini okudu. Konuşmaların ardından artistik jimnastik ve trambolin jimnastik milli takım sporcuları, halkoyunları ekibi ve öğrencilerden oluşan bando takımının gösterileri izleyicilerden büyük alkış aldı. “Ana’dan Ata’ya Bisiklet Turu” kapsamında Karşıyaka’daki Zübeyde Hanımın mezarından alınan Türk bayrağını Vali Ayyıldız’a teslim etti.

Törende DEÜ Haber’e demeç veren Prof. Dr. Erdal Çelik, “Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize güvenimiz ve inancımız, bu coşkulu günde yenilendi. Ülkemizin bekası için bilimin ışığında gençleri yetiştiriyor, ülkeye faydalı bireyler olmaları için çalışıyoruz. Daha çok çalışacağız, ülkemizin refahı ve kalkınması için yarına hazırladığımız gençlerimizin bugünkü coşkusuyla onlara olan güvenimizin ve inancımızın ne kadar doğru olduğunu gördük” dedi.

Kutlama programı sonunda gençler meydanda Türk bayrağı açtı, 10. Yıl Marşı’nı okudu bu sırada Türk bayrağı açan bir paramotor da havadan geçiş yaptı.

İlgili Yazılar