DEÜ Haberler

36. İZMİR ULUSLARARASI TİYATRO GÜNLERİ

2.453

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ)  Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) tarafından, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle bu yıl 36’ncısı düzenlenen İzmir Uluslararası Tiyatro Günleri başladı. DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hacı Yakup Öztuna, “Fakültemiz ve İzmir, bu etkinlikler süresince sanatla dolu bir ortam yaşayacak” dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) tarafından 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle düzenlenen “36. İzmir Uluslararası Tiyatro Günleri” Özdemir Nutku Sahnesi’nde başladı. Sergi, tiyatro gösterimleri ile birçok sanatsal aktivitenin yer alacağı ve 10 Nisan’a kadar sürecek olan tiyatro günlerinin açılış töreninde konuşan GSF Sahne Sanatları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Semih Çelenk, bu yıl ‘Tiyatro Coşkusu Otuzaltı Yaşında’ sloganıyla yapılan 36. İzmir Uluslararası Tiyatro Günlerini, sanatseverlere buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Prof Dr. Çelenk, “Tiyatro kendimizle ve benzerlerimizle yüzleştiğimiz bir alandır. Bugüne kadar yüz binlerce yazar, yönetmen, gerçek hayattan alınmış ya da kurmaca bir hikâyeyi kanlı ve canlı hale getirip bize sundu. Binlerce yıl önce ortaya çıkan bu dramatik sanat, önce bir yamacın kıyısında, sonra bir yükseltinin üzerinde, sonra bir sahnede, beyaz perdede ve ekranda var oldu ve var olmayı sürdürüyor” dedi. Tiyatronun seyircisiyle var olduğunu vurgulayan Çelenk, “Hikayelerimizi anlatacak biri varsa oyuna dönüşür, hikaye ise dinleyene güç verir. Onları bir çatışma içine sokar, hayatın başka bir boyutta anlaşılmasını sağlar” ifadelerini kullandı.

SANAT DOLU BİR ORTAM

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle her yıl düzenlenen ‘İzmir Uluslararası Tiyatro Günleri’nin önemli bir gelenek haline geldiğini anlatan DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Hacı Yakup Öztuna, “Fakültemiz ve İzmir bu etkinlikler süresince sanatla dolu bir ortam yaşayacak. 36’ncısını düzenlediğimiz İzmir Uluslararası Tiyatro Günleri dolayısıyla 27 Mart-10 Nisan tarihlerinde kentin tüm tiyatro sahnelerinde, cadde ve sokaklarında birbirinden renkli gösteriler yer alacak” diye konuştu.

ÖDÜLLÜ OYUNLAR SAHNELENDİ

Konuşmaların ardından Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü tarafından “Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü” emektar kostüm tasarımcısı Sevgi Türkay’a takdim edildi. Tören, 36. Suat Taşer Kısa Oyun Yarışması’nda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ve ödül alan oyunların sahnelenmesiyle sona erdi.

İlgili Yazılar