DEÜ Haberler

DEÜ HAYATINI KAYBEDEN ÖĞRENCİLERİNİ ANDI

8.098

Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin trafik kazasında hayatını kaybeden öğrencileri Enes Yayla, İbrahim Kal ve Yasin Malgaç ile soba zehirlenmesinden hayatını kaybeden Adalet Meslek Yüksek Okulu Öğrencisi Berkay Yapucu, Hukuk Fakültesi’nde düzenlenen törenle anıldı.

Aydın’da 22 Aralık 2017 tarihinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hukuk Fakültesi öğrencileri, Enes Yayla, İbrahim Kal ve Yasin Malgaç ve soba zehirlenmesinden yaşamını yitiren Adalet Meslek Lisesi Öğrencisi Berkay Yapucu fakültede düzenlenen törenle anıldı. Törene, DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, İzmir Baro Başkanı Av. Aydın Özcan, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Recep Yiğit, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Alp, Adalet Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Oğuz Şimşek, fakültelerin dekanları, dekan yardımcıları, meslek yüksekokullarının müdürleri, Yayla, Kal, Malgaç ailelerinin yanı sıra kazada yaralanan Sefa Şahin’in ailesi, arkadaşları, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

“DUYGULARIMI ANLATMAM MÜMKÜN DEĞİL”

Törende konuşan DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, hayatının en zor konuşmalarından birini yaptığını belirterek “Şairin dediği gibi; Kelimelerin kifayetsiz olduğu yerdeyiz. Bunu tarif etmem; yaşadığım duyguları anlatmam mümkün değil. Eminim hepiniz, üzüntünüzü benim gibi farklı noktalarda yaşıyorsunuz. Ben, insanın sadece bedenle değil; sahip olduğu değerlerle, sahip olduğu duygularla, sahip olduğu dostluklarıyla var olduğunu düşünürüm. Unutmayın: Evlatlarınız, evlatlarımız, her zaman bizlerle birlikte yaşıyor. Gönlümüzde, zihnimizde, dualarımızda kısaca bizlerin onları var ettiği her yerde, manen yaşamaya devam ettikleri kadar bu binanın önünde yaşamaya devam edecekler. Yasin, Enes, İbrahim ve Berkay için çınar diktik. İsimleri, çok uzun süre yaşayacak” diye konuştu.

“HAYALLERİMİZ VARDI”

Kazada hayatını kaybeden öğrencilerin sınıf arkadaşları İsmail Can ve Muhammet Soysaç ise konuşurken gözyaşlarına hakim olamadı. Arkadaşları ile yaşadıkları anıları anlatan Can, “Yasin, Enes ve İbrahim, temiz kalpli ve gönlü bol insanlardı. Ölümün saati, yeri belli olmuyor, sevdiklerinizi sizi sevenleri ailenizi üzmeyin. Bundan sonra aileleri bizim ailelerimiz kardeşleri bizim kardeşimiz” ifadelerini kullandı. Muhammet Soysaç ise “Ben o gün o kazada arkadaştan öte kardeşlerimi kaybettim ve ilk defa hayatımda ölümü bu kadar yakınımda hissettim. Hayallerimiz vardı; bu fakülteden mezun olacaktık, cübbelerimizi giyecek, adaleti, hakkı, hukuku savunacaktık. Zamanı geldiğinde belki de hep beraber toplanıp kız istemeye gidecektik.” dedi. Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Alp, öğrencisini kaybetmenin bir hoca için evlat kaybına yakın olduğunu belirterek, “Elim bir kaza Yasin, Enes ve İbrahim’i bizden aldı. Arkasından da Berkay’ın acı haberi geldi. Onlar dostluğa insanlığa önem veren çok temiz çocuklardı. Bu sene mezun edip gerçek diplomalarını vermek nasip olmadı ama ailelerine bugün sembolik diploma takdim edeceğiz.” diye konuştu.

Adalet Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Oğuz Şimşek, hayatını kaybeden öğrencilerin ailelerine topluma yararlı bir birey ve iyi birer hukukçu olmak istediklerini anlattı. Şimşek, “Adalet Meslek Yüksek Okulu 2. sınıf öğrenimiz Berkay, Manisa Kula’da babası ile birlikte soba zehirlenmesi sonucu hayatını kaybetti. Annesi sağlık sorunları nedeniyle, ağabeyi ise askeri personel olması ve görevde olması nedeniyle katılamadılar. Berkay mezun olduktan sonra ağabeyi gibi asker olmak istiyordu” dedi.

“HELALLİK İSTEDİLER”

Hayatını kaybeden öğrencilerin sembolik diplomaları ailelerine teslim edilirken söz alan Enes Yayla’nın babası, ölen evlatları için helallik isteyerek, “Böyle bir ailenin parçası olmak büyük mutluluk.” diye konuştu. İbrahim Kal’ın babası ise “Bu ağaçlar inşallah burası var oldukça yaşayacaktır. Oğlumun arkadaşları Gaziantep Nur Dağı’nda TEMA Vakfı’nın yardımıyla bir hatıra ormanı oluşturdular. Hepinizden helallik istiyorum. Allah rahmet eylesin.” dedi.

Hayatını kaybeden öğrencilerin fotoğraflarından oluşan anı sunumu izlendikten sonra, öğrenciler adına dikilen çınar fidanları sulandı, lokma döktürüldü.

ÖĞRENCİLER YEŞİL SAHADA DA ANILDI

Trafik kazasında yaşamını yitiren öğrenciler, top oynadığı fakülte takımı tarafından da unutulmadı. Yayla, Kal ve Malgaç’ın anısına Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Futbol Takımı ile İzmir Barosu Alsancak Takımı, Buca Şirinyer’de dostluk maçı yaptı. Takım arkadaşları ve rakip takım, hayatını kaybeden öğrenciler için maç öncesi saygı duruşunda bulundu.

İlgili Yazılar