DEÜ Haberler

BAMBU 1 YAŞINDA

1.804

Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde girişimci fikirleri ticarileştirmeyi hedefleyerek geçtiğimiz yıl faaliyete başlayan BAMBU Hızlandırıcı ve Ön Kuluçka Merkezi birinci yılını doldurdu. BAMBU Hızlandırıcı ve Ön Kuluçka Merkezi’nde bugüne kadar 48 girişimciye; iş fikirlerini geliştirmeleri için 65 danışman ile 150 saatin üzerinde danışmanlık ve eğitim desteği verildi.

Kurduğu teknoloji merkezleriyle Türkiye’de girişimcilik ekosistemine katkıda bulunan Dokuz Eylül Üniversitesi’nin, girişimci fikirlerin ticarileştirmesi ve yeni teknolojilerin üretilmesi amacıyla kurduğu Bambu Hızlandırıcı ve Ön Kuluçka Merkezi, 1 yılını geride bıraktı. Bu süreçte birçok kişiye bilimsel ve akademik destek veren merkez, girişimcilere de ilham kaynağı oldu.

BAMBU Hızlandırıcı ve Ön Kuluçka Merkezi, nanoteknolojiden nesnelerin internetine, ileri malzeme teknolojilerinden akıllı şehirlere, giyilebilir teknolojiden çevre teknolojilerine kadar birçok alanda girişimcilere destek verdi. Oyun Hızlandırma Programı ile BAMBU Sağlık Hızlandırma Programları, girişimci fikirlerini ticarileştirmeyi hedefleyenlere önemli katkılar sağladı.

YENİ GİRİŞİMCİLER İÇİN SON GÜN 28 EYLÜL

Girişimcilerin iş fikirlerini ve hayata geçirmek istedikleri projelerini geliştirebilmeleri için öğrenme ve uygulama sistemlerini içeren, herkese açık ve ücretsiz bir program olan BAMBU’nun 3. Dönem başvuruları 28 Eylül’e kadar devam edecek. Online olarak yürütülecek olan başvuru sürecinde, girişimciler Workinlot’ın sağladığı imkânlarla Yalın Metodolojileri kullanarak iş modellerini geliştirecek. Programdan mezun olan girişimciler, BAMBU’nun gerçekleştireceği bir değerlendirme sonrasında, Bambu Hızlandırma Programına dahil olma hakkını kazanacak.

İlgili Yazılar