DEÜ Haberler

BAMBU ONLINE HYPER-CASUAL OYUN HIZLANDIRMA PROGRAMI BAŞLADI

816

BAMBU Hyper Casual Oyun Hızlandırma Programı Başvuruları 17 farklı üniversiteden 86 oyun girişimcisinin katılımı ile tamamlandı. Başvuru sonucunda 66 takım Ruby Games ve İzmir Ekonomi Üniversitesi akademisyenleri işbirliğinde eğitimlere başladı. DETTO Koordinatörü Prof. Dr. Hasan Selim, “Fark yaratacak girişimlerin bu program sayesinde ortaya çıkacağına ve Türkiye’de dijital oyun sektörünün gelişmesine katkı sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi, Türkiye’de teknoloji ve yenilik odaklı, katma değer ve nitelikli istihdam yaratma potansiyeli yüksek girişimci adaylarına çeşitli destekler sunuyor. 2017 yılında DETTO (Dokuz Eylül Teknoloji Transfer Ofisi) bünyesinde kurulan BAMBU Hızlandırma ve Ön Kuluçka Merkezi, dijital oyun alanında faaliyet gösteren girişimci adaylarına, eğitim ve ortak çalışma imkanları ile ticarileşme konusunda mentorluk desteği sağlıyor. Bu amaçla ‘Hyper Casual Oyun Hızlandırma Programı’nı hayata geçiren DEÜ, Ruby Games ve İzmir Ekonomi Üniversitesi akademisyenleri ile birlikte oyun hızlandırma programını başlattı. Program sonunda dijital oyun sektörünün gelişmesi ve başarılı projelerin Türkiye ekonomisine katkı sağlaması hedefleniyor.

GİRİŞİMCİLERE DESTEK

Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin (DEPARK), İzmir girişimcilik ekosistemine önemli katkılarda bulunduğunu belirten DETTO Koordinatörü Prof. Dr. Hasan Selim, “BAMBU Oyun Hızlandırma ve Ön Kuluçka Programı tartışarak, deneyerek, gözlemleyerek öğrenmeyi hedefleyen, interaktif bir eğitim ve iş geliştirme programı olarak tasarlandı. Fark yaratacak girişimlerin bu program sayesinde ortaya çıkacağına ve Türkiye’de dijital oyun sektörünün gelişmesine katkı sağlayacağına inanıyoruz. İş fikirlerinin hızla olgunlaşabilmesi ve ticarileşebilmesi için hazırlanan, eğitim, seminer ve mentorluk gibi faaliyetleri içeren bir program olan BAMBU ile bugüne kadar 170’in üzerinde girişimciye destek verildi. Yenilikçi ve yaratıcı çözümler sunmayı hedefleyen tüm girişimcilerin iş fikirlerini önemsiyoruz. Böylece, ülke ekonomisine ve refahına katkı sunmayı amaçlıyoruz” dedi.

İLK DERS BAŞLADI

BAMBU Hyper Casual Oyun Hızlandırma Programına 14 farklı şehirdeki 17 farklı üniversiteden 86 oyun girişimcisi başvurdu. Başvuru sonrasında eğitim almaya hak kazanan 66 takım; Ruby Games ve İzmir Ekonomi Üniversitesi akademisyenleri işbirliğinde ilk derslerine başladı. Katılımcılara DEPARK Mentorü Ufuk Batum tarafından ‘İş Modeli Kanvası Eğitimi’, İzmir Ekonomi Üniversitesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Hüseyin Akcan tarafından ‘Mobil Oyun Sektörünün Günümüzdeki Durumu Ve Sunduğu Fırsatlar’ konulu dersler verildi. Programda; ‘Mobil Oyun Sektörünün Günümüzdeki Durumu Ve Sunduğu Fırsatlar’, ‘Fikir Geliştirme/ Yaratıcılık/Prototipleme’, ‘Ürün Planlaması / Altyapı Hazırlığı’, ‘Oyun ve Görsel Geliştirme Süreci’, ‘Pazarlama Testleri ve Yayınlama’ ile ‘Makine Öğrenmesi Algoritmaları ile Oyun Verilerinin Analizi’ üzerine eğitimler verilecek.

İlgili Yazılar