DEÜ Haberler

DESO’DAN ODA ORKESTRASI KONSERİ

1.318

İzmir’in önemli orkestralarından Dokuz Eylül Üniversitesi Senfoni Orkestrası (DESO), 24 Mayıs akşamı “Oda Orkestrası Konseri” ile İzmirli sanatseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi Senfoni Orkestrası (DESO), 24 Mayıs 2018 Perşembe günü, saat 19:30’da, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Küçük Salon’da gerçekleştirilecek konserinde, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın iki değerli sanatçısını ağırlayacak. Orkestrayı şef Kutay Maktay yönetirken, arp sanatçısı Çağatay Akyol ise solist olarak yer alacak. Kurulduğu tarihten bu yana her ay düzenli olarak verdiği senfonik konserlerin yanı sıra oda müziği çalışmalarını da sürdüren DESO, Mayıs ayı programında Boccherini, Haendel ve Respighi’nin oda müziği eserlerinden oluşan repertuvarını, İzmirli sanatseverler için seslendirecek.

TÜRKİYE’DE İLK

Dokuz Eylül Üniversitesi Senfoni Orkestrası (DESO) 2001 yılında, Türkiye’de bir Devlet Üniversitesi bünyesinde kurulmuş ilk senfoni orkestrası olarak çalışmalarına başladı. Kurulduğu tarihten itibaren konserlerine aralıksız devam eden DESO, yurt içi ve yurt dışında verdiği çok sayıda konserle, Dokuz Eylül Üniversitesi’ni gururla temsil ediyor.

İlgili Yazılar