DEÜ Haberler

DEÜ 19. PEDİATRİ GÜNLERİ BAŞLADI

1.683

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı tarafından, 19. Pediatri Günleri düzenlendi. Sabancı Kültür Sarayı’nda, DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Hüseyin Çatal’ın katılımıyla gerçekleştirilen etkinliğe yoğun katılım gerçekleşti.

Çocukluk çağında beslenme, Kardiyoloji, Romatoloji, Onkoloji, Alerji ile Çocuklarda dil ve konuşma bozuklukları gibi konuların tartışıldığı etkinliğin açılışında konuşan DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Hüseyin Çatal, pediatri konusunda özgür fikirlerin ve yaklaşımların ele alındığı bilimsel bir platformda bulunduklarını belirterek, “Bu tür etkinlikler, birey ve toplumların sağlığı açısından çok önemli” dedi. Çatal, “Bunun temel sebebi, çocukluk çağında geçirilen evrenin insan hayatının kalan kısmı üzerine son derece güçlü olmasından ileri gelir. Söz konusu bu durum, ana öznesi çocuk olan pediatriyi diğer alanlarda ayırır. Bu noktada ortaya konan çalışmalar, sonuçları itibarıyla, uzak geleceğin şekillendiricisidir. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı tarafından, 19. Pediatri Günleri bu bağlamda konuların çalışacağın önemli bir etkinliktir” dedi.

LİDER BİR YÜKSEKÖĞRETİM KURUMUYUZ

DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Hüseyin Çatal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dokuz Eylül Üniversitesi olarak bizler, donanımlı ve başarılı sağlık adamlarına sahip lider bir yükseköğretim kurumuyuz. Üniversitemiz, ana damarlarından biri olan tıp fakültemizin 40 yıldır yetiştirdiği donanımlı hekimleriyle hastalara şifa dağıtırken, Ege bölgesindeki en büyük üniversite hastanelerinden birine sahip kurum olarak hizmet vermeyi sürdürüyoruz.”

GÜNCEL KONULAR ELE ALINIYOR

Pediatri Günü açılışı nedeniyle bir konuşma yapan DEÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Duman ise, “Oldukça önemli bir etkinlik. Yoğun bir katılım var. Tüm toplumları, tüm sağlık çalışanlarını ilgilendiren konuları ele alıyoruz. İki gün boyunca pediatrinin güncel olan konuları tartışılacak” diye konuştu.

İlgili Yazılar