DEÜ Haberler

DEÜ Acil Servisi 7/24 İzmir’in Hizmetinde

889

Türkiye’de ilk olarak DEÜ Tıp Fakültesi bünyesinde 1993 yılında kurulan ‘Acil Tıp Anabilim Dalı’ bugüne kadar sürdürdüğü kaliteli sağlık hizmeti ve yetiştirdiği Acil Tıp uzmanları ile Türkiye’de öncü oldu.

Sağlık hizmetlerinde ve yetiştirdiği akademik kadrolarla Türkiye’nin öncü sağlık kurumlarından olan Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi, İzmir ve bölge halkına yıllardır sağlık hizmeti sunuyor. Acil Tıp Ana Bilim Dalı’nda görevli 7 öğretim üyesi, 40 asistan, 30 hemşire ve 12 paramedik personeliyle; erişkin ve çocuk acil servislerinde günde ortalama 650 hastaya hizmet veriyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar, 112 Acil Sağlık Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, “İlk ve acil yardım konusunda 7/24 esasıyla hizmet veren; Sağlık Bakanlığı ile birey ve toplum hayatı için eşgüdümle çalışan üniversite hastanemiz, elde ettiği kazanımlarını mensuplarımızın fedakarlıklarına borçludur. 112 Acil Sağlık Hizmetleri Haftası’nda insan hayatını yücelten bütün sağlık çalışanlarımızı yürekten kutluyor, onlara teşekkür ediyoruz “ dedi.

KALİTESİNİ İSPATLADI

DEÜ Acil Servisi’nin konumu itibarı ile güney İzmir bölgesi ve Çeşme yarımadasını içeren geniş bir kitleye sağlık hizmeti sunduğunu ifade eden Rektör Hotar, “Erişkin Acil servisimiz günlük ortalama 350, Pediatrik Acil servis ise 300 acil hasta karşılamaktadır. Hastalarımıza öğretim üyeleri gözetiminde acil tıp ve çocuk asistanları, hemşireler ve paramedikler tarafından hizmet verilmektedir. Acil Tıp Ana Bilim Dalı’nda 7 öğretim üyesi, 40 asistan, 30 hemşire ve 12 paramedik personeli görev yapıyor. Hastanemiz; sağlık hizmetlerinin standardize edilmesi, bu hizmetleri sağlayacak kalifiye Acil Tıp uzmanlarının yetiştirilmesi ve Acil Tıp akademik platformlarında yer alması gibi değerli çalışmalara imza atmaktır. Özveriyle çalışarak halkımıza hizmet veren sağlık ordumuz, Sağlık Bakanlığımız Kalite denetimleri aşamasında tam puan alarak konusunda bir marka olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır” diye konuştu.

SON TEKNOLOJİK ALTYAPI

DEÜ Rektörü Nükhet Hotar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Acil servislerimize hayati önem arz eden durumlarda girişimsel ve diğer radyolojik işlemler ve ameliyatlar gibi hastanemizin tüm olanaklarına 7 gün 24 saat ulaşılabilirlik sağlanmıştır. Diğer bölümler gibi Acil Servisimiz de en yeni literatür bilgileri doğrultusunda, en yeni teknolojileri kullanarak hiç bitmeyen zamanla yarışına devam etmektedir.”

 

İlgili Yazılar