DEÜ Haberler

DEÜ BEF Kış Okulu Eğitimleri Başlıyor

1.005

Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi (BEF) 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerine yönelik olarak 27 – 31 Ocak 2020 tarihleri arasında “Kış Okulu” eğitimi düzenliyor. Buca Eğitim Fakültesi kampüsü içerisinde gerçekleştirilecek eğitimlerde akademisyenler tarafından Gençlerle Felsefe, Drama Etkinliği, Aparatlı Matematik Problemleri Çözümü, Dijital Deneyim Dünyası ve Strateji Oyunları başta olmak üzere birçok alanda eğitimler verilecek.  

Dokuz Eylül Üniversitesi sömestir tatilinde öğrencilere “eğlenirken öğretmeyi” amaçlayan bir çalışma başlatıyor. Gençlerle Felsefe, Sorgulama Temelli Bilim, RoboMat, Drama Etkinliği, Hayatın ve Ritmin Müziği, Deneylerle Kimya, Aparatlı Matematik Problemleri Çözüyorum, Genç Mimarlar Tasarım Lab, Bubble Art, Dijital Deneyim Dünyası ve Strateji Oyunları başlıklı etkinliklerle, öğrencilerin bilimsel farkındalıklarının ve öğrenme anlayışlarının olumlu yönde geliştirilmesi amaçlanıyor. 15-20 kişilik gruplar halinde gerçekleştirilecek 5, 6 ve 7. sınıflara yönelik içerikler, ders ve yoğun bilgiden çok bilimsel merak, sorgulama, deneyimleme ve birlikte öğrenme yapısında kurgulandı. Kış okulundaki derslere yüzde 70’in üzerinde devamlılık gösteren öğrencilere Buca Eğitim Fakültesi Dekanlığının hazırladığı katılım belgesinin verileceği de kaydedildi. 27-31 Ocak 2020 tarihleri arasında 5 gün sürecek olan BEF Kış Okulu 2020 hakkında detaylı bilgiler www.bef.deu.edu.tr adresinde yayınlandı. 17-22 Ocak 2020 tarihlerinde alınacak ön kayıtlar yine bu adresten gerçekleştirileceği ifade edildi.

EĞLENEREK EĞİTİM

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, ‘Kış Okulu’nun öğrencilere, akademik özelliklerin yanında sosyal ve kültürel alanlarda katkı sağlayacağını belirterek, “Dokuz Eylül Üniversitesi olarak, yükseköğretimde verilen akademik eğitimlerin yanı sıra, geleceğimizin güvencesi çocuklarımıza da dokunmayı görev olarak görüyoruz. Türkiye’nin köklü eğitim kurumlarından biri olarak, sömestir tatilinde çocuklarımızın gelişimlerine katkı koymayı, onları sıkmadan, eğlenerek bilimle buluşmalarını sağlamayı önemsiyoruz. Çocuklarımız yarıyıl tatilinde hem eğlenecek hem de akademisyenler tarafından sunulan bilim dünyası ile ilgili bilgilere sahip olacaklar. Kış Okulumuza öğrencilerimizi bekliyoruz” dedi.

 

İlgili Yazılar