DEÜ Haberler

DEÜ Down Sendromlular İçin Yürüdü

1.217

DEÜ’nün düzenlediği Down Sendromlular Farkındalık Yürüyüşü’nde konuşan Rektör Nükhet Hotar, “Bugünün down sendromlu bireylere olan farkındalığı artırarak daha da güzel sonuçlar yaratmasını yürekten diliyorum. Her günümüz bu bilinçle, bu değerde ve bu çabayla devam etti ve edecek” dedi.

21 Mart Dünya Down Sendromu Günü’nde, Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından “Farkındalık Yürüyüşü” düzenlendi. İzmir Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün de destek verdiği yürüyüşte kortej, DEÜ Rektörlük binası önünden hareket etti. Cumhuriyet Bulvarı’nda ilerleyen kortej Kordon Ordu Evi’nden dönerek yürüyüşünü Cumhuriyet Meydanı’nda tamamladı. Yürüyüşe DEÜ Denizcilik Fakültesi bandosu eşlik ederken, etkinliği katılan öğrenciler kendi elleriyle hazırladıkları günün önemini belirten dövizler ve pankartlar taşıdı. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende konuşan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Çıkarılan kanunlar, uygulamaya koyulan kurumlar ve politikalar ancak toplumsal bir bilinç oluşturmuşsa çok daha çabuk hedefine varır. Bugün burada bu toplumsal bilincin oluştuğunu memnuniyetle görüyoruz. Ailelerimiz yan yana, her sınıftan öğrencimiz kendi hazırladıkları pankartlarıyla, kendi emekleriyle burada. Hepsine bir kez daha yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

İZMİRLİLERDEN DESTEK

Dokuz Eylül Üniversitesinin tüm gücüyle desteğe hazır olduğunu söyleyen Rektör Hotar, “Üniversite olarak Tıp Fakültemizde, Eğitim Fakültemizde ilgili tüm birimlerimizde down sendromunun teşhis ve tedavisi üzerine yaptığımız çalışmalarımızla da yine buradayız. Engelsiz Dokuz Eylül Koordinatörü Sunay hocamız ve ekibi bu konuda ciddi bir gayret içindeler. Biz bu konuda aile olarak buradayız, bir aradayız. Çok değerli İzmirlilerin katkısını gördük. Yürüyüş süresince hepsi çok büyük bir coşkuyla bizlere eşlik etti. Bunların devamını getirmek üzere her gün hazırız. Zaten bu tür günler sadece farkındalık oluşturma, bir kez daha gündeme getirme anlamında değerli.  Bizim için her günümüz bu bilinçle, bu değerde ve bu çabayla devam etti ve edecek. Bugünün farkındalıkları artırarak daha da güzel sonuçlarla çok daha ileri adımlar atılmasına vesile olmasını yürekten diliyorum” ifadelerini kullandı.

DEÜ’YE TEŞEKKÜR

İzmir Milli Eğitim İl Müdürü Ömer Yahşi, Down Sendromlular gününde düzenlenen farkındalık yürüyüşü nedeniyle DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’a teşekkür etti. Yahşi, İzmir’de özel eğitim öğrencilerinin hiçbir şekilde kaderine mahkum edilmediğini belirterek, “Bir tane öğrencimizi bile israf etmeyecek eğitim politikası uyguluyoruz. Son yıllarda devletimizin verdiği destek katlanarak arttı. Bugün burada kıymetli ailelerimizle ve öğretmenlerimizle bu farkındalığı görmek ve paylaşmak hepimiz açısından mutluluk verici. Destek veren herkese teşekkür ediyoruz” dedi. Engelsiz Dokuz Eylül Birim Koordinatörü Prof. Dr. Sunay Yıldırım Doğru da, bugünün farkındalık oluşturmak adına önemli bir fırsat olduğunu belirterek, “Down sendromlu bireylere karşı önyargıyı ortadan kaldırarak izole edilmeden sosyal yaşamlarını sürdürmelerine imkan sağlamak hepimizin görevidir” diye konuştu.

İlgili Yazılar