DEÜ Haberler

DEÜ EPİLEPSİYE PEDAL ÇEVİRDİ

1.425

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Klinik Nörofizyoloji Bilim Dalı’nın katkılarıyla düzenlenen ‘Epilepsiye Pedal Çevir’ etkinliği için bir araya gelen yaklaşık 200 bisikletçi, epilepsi için pedalladı. Etkinliğin düzenleyicilerinden Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Barış Baklan, “Epilepsi hastaları ilaçlarını düzenli kullanır, kontrollerini aksatmazsa ve kurallara uyarlarsa her türlü aktiviteyi yerine getirebileceklerini göstermek istiyoruz. Epilepsinin saklanacak bir hastalık olmadığını ortaya koymak için bu etkinliği düzenledik” dedi.

‘Epilepsiye Pedal Çevir’ etkinliği Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Klinik Nörofizyoloji Bilim Dalı’nın katkılarıyla bu yıl 3. kez düzenlendi. Epilepsi hastalığı hakkında farkındalık yaratmak toplumdaki damgalamaya karşı halkı bilinçlendirmek amacıyla düzenlenen etkinliğe, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mete Edizer’in de aralarında bulunduğu çok sayıda bisiklet derneği ve grubunun üyeleri ve Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri katıldı. Yaklaşık 200 bisikletli saat 09.30 sıralarında Üçkuyular Vapur İskelesi’nden hareket etti. Bisikletli ve motosikletli polislerin eşliğinde sahil yolunu takip eden grubun Cumhuriyet Meydanı’na ulaşmasıyla etkinlik son buldu.

KİMİN EPİLEPSİ OLDUĞUNU BİLEMEZSİNİZ

Etkinliğin düzenleyicilerinden Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Barış Baklan, bu etkinliği önemsediklerini belirterek, “Epilepsi ile Savaş Derneği adına 3. Kez düzenliyoruz. Amacımız epilepsinin aslında toplumdan koparacak bir hastalık olmadığını anlatmak. Epilepsi hastaları toplumun içinde bizlerle yaşıyorlar. Kimin epilepsi kimin olmadığını bilemezsiniz. Epilepsi hastaları ilaçlarını düzenli kullanır, kontrollerini aksatmazsa ve kurallara uyarlarsa her türlü aktiviteyi yerine getirebileceklerini göstermek istiyoruz. Bisiklete binebilirler, spor yapabilirler, zaten çalışan aktif insanlar. Epilepsinin saklanacak bir hastalık olmadığını ortaya koymak için bu etkinliği düzenledik. Giderek artan sayıda katılımcıyla devam ediyor. Geçtiğimiz sene 70-80 katılımcı vardı. Bu yıl yolda katılanlarla beraber yaklaşık 200 kişiyi bulacağız. Dokuz Eylül Üniversitesi başta olmak üzere tüm eğitim hastaneleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Emniyet Müdürlüğü ve Valilik çok büyük destek verdiler” diye konuştu.

 

İlgili Yazılar