DEÜ Haberler

DEÜ HASTANESİNDE BAŞLADI TÜM TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDU

2.011

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi’nde emekli Öğretmen Fatma Özkan‘ın çabalarıyla kurulan ‘Gezici Kütüphane’, dördüncü yılında binlerce hastaya hizmet vermeye devam ediyor. Kurulduğunda yalnızca 250 kitap bulunan gezici kütüphanenin raflarında bugün on bini aşkın kitap bulunduğunu kaydeden Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mete Edizer, “Kur’an –ı Kerim’in ilk ayeti ‘oku’ diye başlar. DEÜ birçok alandaki öncü olma özelliğini sürdürecek” dedi.

Kütüphaneler Haftası nedeniyle, tamamı bağışlarla oluşan kütüphaneye katkı verenlere teşekkür etmek için bir tören düzenledi. Törende kütüphanenin gelişim süreci anlatılırken, destek verenlere teşekkür plaketleri sunuldu. Etkinlikte konuşan DEÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mete Edizer, okumanın önemli bir konu olduğunu belirterek, “ Kur’an –ı Kerim’in ilk Ayeti de ‘oku’ diye başlar. Dokuz Eylül Üniversitesi gezici kütüphanemiz de olduğu gibi birçok alanda yenilikler getirmişti, örnek olmuştur. Hastanemiz araştırma uygulama merkezleri ile öncü konumuna devam edecek. Kütüphanemizin bugünlere gelmesinde büyük emeği olan Fatma hanıma teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

ALAN YETMİYOR

Gezici Kütüphanenin oluşturulmasına katkı sağlayan Fatma Özkan da, “Dört yıl önce Sultan Hanım’la birlikte başladığımız bu serüven çok büyük boyutlara ulaştı. Bu süreçte bize birçok kişiden önemli kitap bağışları sağlandı. Hedefimizi artık aştık ve kitaplar ayrılan alana sığmamaya başladı. Kütüphanemizin genişletilmesi için çalışma yapıyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından gezici kütüphaneye kitap bağışında bulunan hasta, hasta yakınları, öğretim üyeleri ve personelden oluşan 50 kişiye teşekkür belgesi takdim edildi.

İlgili Yazılar