DEÜ Haberler

DEÜ Otizm Farkındalığı Gününde ‘Biz De Varız’ Dedi

1.425

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında düzenlenen ‘Biz de varız’ etkinliğinde otizmli çocuklar ve aileleri ile bir araya geldi. Çocuklarla yakından ilgilenen Rektör Hotar, onlarla birlikte top oynadı, kahvaltı etti. Üniversite olarak otizme dikkat çekmek amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini söyleyen Hotar, “Dokuz Eylül Üniversitesi olarak, eğitim ve bilimsel faaliyetler ile sosyal sorumluluk projeleri konusunda her zaman örnek oluşturmayı önemsiyoruz. Çocuklarımızın beden ve ruh gelişimine destek olmayı, ortak paydada buluşmayı hedefledik” dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Engelsiz Dokuz Eylül Koordinatörlüğü, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında ‘Biz de varız’ etkinliği düzenledi. DEÜ Sağlık Yerleşkesine gelen otizmli çocuklar, akademisyenler ve öğrenciler ile birlikte kahvaltı etti. Kahvaltının ardından çocuklar, spor tesisindeki halı sahada kendileri için hazırlanan oyunlarla gönüllerince eğlendi. Çocuklarla birlikte oynayan ve tek tek ilgilenen DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Otizme dikkat çekmek, farkındalık sağlamak ve toplumsal duyarlılığımızı göstermek amacıyla Sağlık Yerleşkemizde düzenlediğimiz ‘Biz de varız’ etkinliğinde evlatlarımız, ailelerimiz ve mensuplarımız ile bir araya geldik. Dokuz Eylül Üniversitesi olarak, eğitim ve bilimsel faaliyetler ile sosyal sorumluluk projeleri konusunda her zaman örnek oluşturmayı önemsiyoruz. 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde de düzenlediğimiz bu program ile çocuklarımızın beden ve ruh gelişimine destek olmayı, ortak paydada buluşmayı hedefledik. Engelsiz Dokuz Eylül Koordinatörlüğümüz, DEÜ Spor Kulübümüz ve öğrencilerimizin de gayretleriyle gerçekleşen, halkımızla yeni ve anlamlı temas noktaları kurduğumuz bu etkinlikleri önümüzdeki dönemde de sürdüreceğiz. Bizler hayatı halkımızla paylaşmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

OTİZMLİ ÇOCUKLARA SOSYAL DESTEK

Engelsiz Dokuz Eylül Koordinatörü Prof. Dr. Sunay Yıldırım Doğru da, “Düzenlediğimiz bu etkinlikle otizmli bireylerin sosyal yaşam içerinde daha fazla yer almasını sağlamayı amaçlamaktayız. Bu güzel etkinliğin düzenlenmesinde desteğini esirgemeyen ve bizzat katılarak bizleri mutlu eden Rektörümüz Prof. Dr. Nükhet Hotar’a teşekkür ediyoruz. Engelsiz Dokuz Eylül Koordinatörlüğü olarak yıl boyunca bu tip etkinlikler düzenleyerek, sosyal sorumluluk bilincini aşılamak ve farkındalık oluşturmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

İlgili Yazılar