DEÜ Haberler

DEÜ REKTÖR VEKİLİ ERDAL ÇELİK; “DEÜ, BERGAMA’YI ADIM ADIM İŞLEYECEK“

2.906

Bergama’nın ihtiyaçlarına cevap verecek yeni bölümlerin açılması konusunda görüş almak amacıyla Bergama’ya giden DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, kamu kurum ve kuruluşlarının önde gelenleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. İlçenin ara eleman yetiştirme noktasında önemli bir merkez olabileceğini kaydeden Çelik, başta yenilenebilir enerji kümelenmesi olmak üzere, turizm, sağlık ve antropoloji gibi alanlarda yeni programların açılabileceğini söyledi. 

DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, Bergama Meslek Yüksek Okulu’nda düzenlenen toplantıya katıldı. Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ve STK temsilcileri ile akademisyenlerin katıldığı toplantıda, ilçenin gelişmesi ve kentin dokusuna uygun bölümlerin açılması noktasında bilgi alışverişinde bulunuldu. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, Bergama’yı adım adım işlemek istediklerini belirterek, “İlçemize geliş nedenimiz, bölgede yaşayanların problemlerini öğrenerek Üniversitemiz aracılığıyla çözmektir. Kamu, sanayi, STK ve vatandaşların eğitim sürecine katılmasını sağlayarak sinerji yaratmayı hedefliyoruz. Bergama’nın dokusuna uygun eğitim programları açarak, ilçemizi ara eleman yetiştirme noktasında merkez haline getirmeyi planlıyoruz” dedi.

TALEPLERİ DİNLEDİK

Bergama’nın öne çıkan birçok özelliğinin olduğunu dile getiren Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, “Bergama Kaymakamı Sayın Osman Nuri Canatan, Bergama Belediye Başkanı Sayın Mehmet Gönenç ve toplantıya katılan değerli katılımcıların, özellikle güneş enerji kümelenmesi, yenilenebilir enerji, uluslararası lojistik, antropol ve depolama, uçak kabin memurluğu, turizm, tarım, sağlık ve arkeoloji gibi programların açılması noktasında önerileri oldu. Kurs ve sertifika programları düzenleyerek halkımızın belirli alanlarda yetiştirilmesini arzuluyoruz. Bergama, ara eleman yetiştirme konusunda önemli bir potansiyele sahip. Bölgemizde ve ülkemizde ara eleman sıkıntısı yaşanıyor. Bu konuya öncelik vermek istiyoruz” diye konuştu.

KİMLER KATILDI?

Toplantıya Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Bergama Belediye Başkanı, Mehmet Gönenç, DEÜ Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Recep Yiğit, DEÜ Bergama MYO Müdürü Doç. Dr. Volkan Çeçen, Bergama MYO Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Cemalettin Okay Aksoy, Müdür Yrd. Doç. Dr. Abdurrahman TOSUN, Müdür Yrd. Öğr. Gör. Duygu Bağcı, Bergama MYO Yüksekokul Sekreteri Hasan Gölbaş, Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper, Bergama Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Koop. Başkanı Süleyman Başsan, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Bergama Şubesi Temsilcisi Ertan Alayat, Bergama BERKSAV Başkanı Muhammed Muammer Esen, Bergama Yükseköğrenim Derneği Başkanı Mahmut Esat Dülge, Bergama Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Sait Tez, Öğr. Gör. Dr. Gonca Köse, Öğr. Gör. Serdar GÜNDOĞDU, Bergama Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kahyaoğlu, Ege Üniversitesi Bergama MYO Müd. Yrd. Öğr. Gör. Levent Türkler, Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Azam Ziya Güç, Bergama Şoförler Odası Başkanı Mehmet Kızıltaş, Bergama Ateş Çelik İnsan Kaynakları Yöneticisi Filiz Meşeli, Bergama Ortak Sağlık Güvenlik Birimi İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Ufuk Aydın, Bergama 70.Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Sağlık Hizmetleri Alanı Öğretmeni Öznur Demir, Koza Altın Madeni İşletme Müdürlüğü İbrahim Kayın, Bergama Kız Mesleki ve Kız Anadolu Meslek  Lisesi  Öğretmeni Mehmet Osman Çetiner, Bergama Ticaret Odası Genel Sekreteri Gülay Koç katıldı. Toplantı, toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

İlgili Yazılar