DEÜ Haberler

DEÜ REKTÖRÜ HOTAR, ‘İLHAM VEREN BULUŞMALAR’DA KONUŞTU: “GENÇ NESİL TÜRKİYE’NİN AVANTAJI”

1.167

Güzelbahçe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘İlham Veren Buluşmalar’ etkinliğinde lise öğrencilerine seslenen Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, genç nüfusun Türkiye’nin önemli bir avantajı olduğunu söyledi. Eğitimli bir neslin önemini vurgulayan Hotar, “Gençlerimiz eğitildikçe, iş imkanlarıyla desteklendikçe yıkılamaz bir avantaj haline geliyor” dedi.

Güzelbahçe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, öğrencileri hayatı başarı öyküleriyle dolu rol modellerle buluşturmak üzere hayata geçirdiği “İlham Veren Buluşmalar” adlı söyleşilerinin ilki Bahçeşehir Koleji’nin ev sahipliğinde Güzelbahçe Kampüsü’nde gerçekleştirildi. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın konuşmacı olarak katıldığı etkinliğe Güzelbahçe Kaymakamı Hüseyin Kulözü, Güzelbahçe İlçe Milli Eğitim Müdürü Arzu Günaydın, Bahçeşehir Koleji Güzelbahçe Kampüsü Müdürü Zerrin Altunkaya Saygılı, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. ‘İlham Veren Buluşmalar’ adlı projenin ilk konuğu olmaktan mutluluk duyduğunu belirten DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, DEÜ’nün, yaklaşık 80 bin öğrenci ile 8 bin akademik ve idari personeliyle, 37 yıllık geçmişe sahip olduğunu ve büyümeye devam ettiğini söyledi. Hotar, “Umarım sizler de ileride öğrencimiz olarak aramıza katılırsanız. Kapımız herkese açık. O gün geldiğinde bizi bulun ve bugünü hatırlatın. Emin olun çok mutlu oluruz” dedi.

İYİ EĞİTİM HEDEFİ

Türkiye’nin eğitim durumuna değinen Hotar, eğitim kurumlarının en önemli yükümlülüğünün öğrencilere en iyi eğitimi vermek olduğunu hatırlatarak, “Eğitim sistemimizi anlatmaya gerek yok. Zaten siz bu sistemin içinde yaşayarak görüyorsunuz. Türkiye genç ve dinamik bir nüfusa sahip. İyi eğitilen genç nüfus önemli bir avantajdır. Bu nedenle bütün kaynaklar eğitim için seferber edilmiş durumda. Bütçede en çok kaynak ayrılan bakanlıklar arasında Milli Eğitim Bakanlığı, ikinci sırada yer alıyor” dedi. Eğitim sisteminin 10-15 yıl öncesine göre daha iyi bir durumda olduğunu söyleyen Rektör Hotar, velilerin okul açıldıktan 2-3 ay sonrasında kırtasiyelerde sıra bekleyip kitap aldığı zamanlardan, okulun ilk günü kitapların sırada öğrencileri beklediği zamanlara gelindiğini anlattı.

EĞİTİMLİ GENÇ NÜFUS

Genç ve dinamik nüfus yapısının Türkiye için önemli bir avantaj olduğunu anlatan DEÜ Rektörü Hotar, “Küreselleşen dünyada her konuda rekabet var. Rakibimiz olan gelişmiş ülkelerde nüfus artık çok yaşlı. Genç nüfus oluşturabilmek için nüfus planlaması çalışmaları yapıyorlar. Avrupa ülkeleri ve Japonya yaşlanıyor. Nüfus üretime katılamıyor. İşgücü için göçmen sorunlarıyla uğraşıyor. İyi eğitilen genç nüfus önemli bir avantaj. Türkiye de bu avantajını kullanmak adına eğitime çok önem veriyor. Gençlerimiz eğitildikçe, iş imkanlarıyla desteklendikçe yıkılamaz bir avantaj haline geliyor” dedi.

İlgili Yazılar