DEÜ Haberler

DEÜ REKTÖRÜ HOTAR’DAN ANLAMLI ZİYARET

894

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Türkiye’yi derinden etkileyen İzmir depreminin ardından Ege Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi gören yaralıları ziyaret etti. DEU Konservatuvarı 11. Sınıf öğrencisi İnci Okanve depremden 65 saat sonra kurtarılan 3 yaşındaki Elif Perinçek ile 10 saat sonra kurtarılan 15 yaşındaki Günay Özışık’ı ziyaret eden Rektör Hotar, “Türkiye’nin incisi İzmirimiz de yaşanan deprem hepimizi derinden üzmüştür. Birlik ve beraberliğin en üst düzeyde olduğu bugün de tüm depremzedelerimizin yanında olduğumuzun bilinmesini istiyorum. Devletimiz ve üniversitemiz tüm imkanları ile İzmirli aziz vatandaşlarımızın yanındadır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza acil şifalar diliyor; büyük bir fedakarlıkla çalışan sağlık personelimize teşekkür ediyorum” dedi.

İzmir’de yaşanan 6,6 şiddetindeki depremin ardından kurtarma çalışmaları devam ederken, sağ kurtulan depremzedelere destek sürüyor. Depremin yaşandığı andan itibaren tüm imkanları seferber ederek Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi bahçesinde acil servis hizmetini kesintisiz sürdürülmesi talimatını veren Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Bayraklı ilçesinde depremden etkilenen bölgelere giderek incelemelerde bulundu. Hotar, enkaz altından kurtarılan 16 yaşındaki DEU Konservatuvarı 11. Sınıf öğrencisi İnci Okan, depremden 65 saat sonra kurtarılan 3 yaşındaki Elif Perinçek ve 10 saat sonra kurtarılan 15 yaşındaki Günay Özışık’ı tedavi gördükleri Ege Üniversitesi Hastanesi’nde ziyaret etti. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın ve hastane yetkililerinin eşlik ettiği Rektör Hotar, “Dokuz Eylül Üniversitesi Konservatuvarı 11. sınıf öğrencimiz İnci Okan ve enkazdan çıkarılan evlatlarımızı tedavi gördükleri Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları Yoğun Bakım Servisinde ziyaret ettik. Onların iyi olduklarını öğrenmek hepimizi çok mutlu etti. İnşallah en kısa sürede sağlıklarına kavuşacaklar. Tüm hastalarımıza acil şifalar diliyor; büyük bir fedakarlıkla çalışan sağlık personelimize teşekkür ediyoruz” dedi.

İNCİ KEMANINA KAVUŞACAK

Duygusal anların da yaşandığı ziyarette konuşan Rektör Hotar, “Sevgili İnci Okan’ın sağ kurtulduğuna yönelik haberleri hepimizi çok mutlu etti. Kurtarılma sırasındaki cesareti ve sakinliği nedeniyle kendisini kutluyorum. Çok güçlü bir evladımız. Enkazdan çıkarıldığında ilk isteği şey kemanı olduğunu öğrendik. İnşallah en kısa sürede kemanına kavuşacak. Kalbimiz ve dualarımız depremden etkilenen tüm vatandaşlarımızla birliktedir” diye konuştu.

İlgili Yazılar