DEÜ Haberler

DEÜ Rektörü Nükhet Hotar; “Türkiye Tersine Beyin Göçünde Yükselen Değerdir”

870

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Türkiye’nin son yıllarda ekonomik büyümenin yanında tersine beyin göçünde de yükselen bir değer olduğunu söyledi. Hotar, “Türkiye’nin önde gelen eğitim kurumlarından olan Üniversitemiz, uluslararası alanda bilimsel ortaklıklarla çalışma alanlarını genişletmektedir” dedi.  

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Dr. Rainer Lassig’i makamında ağırladı. İki ülke arasındaki dostluk bağlarının önemini vurgulayan Rektör Hotar, Dokuz Eylül Üniversitesi olarak, Alman üniversiteleri ile bilimsel ortaklık çalışmalarına hız vereceklerini söyledi.

Türkiye ve Almanya’nın dost iki ülke olduğunu, ekonomik ortaklıkların yanında kültür, sağlık ve eğitim alanında da önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini hatırlatan Rektör Hotar, “Ülkemizle ekonomik ve sosyal bağları son derece güçlü olan Almanya’nın İzmir Başkonsolosu Dr. Rainer Lassig, Rektörlüğümüzü ziyaret etti. İki ülke arasındaki akademik işbirlikleri ve değişim programları hakkında fikir alışverişinde bulunduğumuz Sayın Lassig’e teşekkür ediyoruz. Türkiye’nin önde gelen eğitim kurumlarından olan Üniversitemiz, uluslararası alanda bilimsel ortaklıklarla çalışma alanlarını genişletmektedir” dedi. Almanya Federal Cumhuriyeti Başkonsolosu Lassig de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İlgili Yazılar