DEÜ Rektörü Prof Dr Nükhet Hotar’ın DEÜ 36. Yıl Töreni Konuşması

Yaklaşık 85 bin akademik ve idari personeli ile öğrencilerden oluşan DEÜ’nün kuruluş amacının halkın refah ve mutluluğuna bilim ve eğitimle katkı koymak olduğunun altını çizen Rektör Hotar, “Üniversitemizin kuruluşunun temel amacı, milletimizin ihtiyaç duyduğu konularda çalışmak olmuştur. Bu yüzden 36 yıl boyunca hedefimizden sapmadan, özümüzden kopmadan yol almaya özen gösterdik. Üniversite olarak üstlendiğimiz bu manevi görevi başarıyla yerine getirmenin her zaman haklı gururunu yaşadık. Bizler, Dokuz Eylül ailesi olarak, önümüzdeki dönemde de evrensel eğitim anlayışımız, çağı yakalayan bilimsel çalışmalarımız ve nitelikli akademik yapımızla ülkemizin gelecek kuşaklarını yetiştirmeye, halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.