DEÜ Haberler

DEÜ Şehir Ve Bölge Planlama Bölümü 40 Yaşında

1.099

Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü lisans eğitimindeki 40. yılını kutladı. Düzenlenen törende, çalışan ve emekli akademisyenler ile mezunlar ve öğrenciler bir araya geldi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nün öğrencilerine kapılarını açmasının üzerinden tam 40 yıl geçti. 1971 yılında lisans eğitim vermeye başlayan Mimarlık Fakültesi bünyesinde kurulan Şehir ve Bölge Planlama Bölümü 40 yıl içinde yüzlerce mezun verdi. Bu köklü eğitim kurumunun, 1979 yılında ilk öğrencilerini kabul etmesiyle başlayan 40 yıllık serüveni Mimarlık Fakültesi Konferans Salonunda, çalışan ve emekli akademisyenler ile mezunlar ve öğrencilerin katılımı ile düzenlenen törenle kutlandı.

Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nün 40’ıncı yılı nedeni ile açıklamada bulunan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar “1979 yılında alanında lisans eğitimi veren ikinci kurum olarak eğitim ve öğretime başlayan Şehir ve Bölge Planlama Bölümümüz güçlü bir akademik kadro ile faaliyet göstermektedir. Bu alandaki 40 yıllık geçmişimiz ve deneyimimizle sadece eğitim ve araştırma faaliyetleri gerçekleştirmiyor, kentimizin gelişimine de katkılar sunuyor; sektörde adından söz ettiren, yaptıkları çalışmalar ile mesleklerinin gelişimine yön veren mezunlar veriyoruz. Etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ediyor, Bölümümüzün gelecekte nice başarı dolu çalışmaya imza atmaya devam edeceğine inanıyoruz” dedi.

40. YILI KUTLUYORUZ

Törende konuşan Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mine Tanaç Zeren, Alsancak’taki Mimarlık Fakültesi’nin kapısından 21 yıl önce girdiğini belirterek, “Öğrencilik hayatında çok şeyler paylaştığım arkadaşlarımla şimdi meslektaş olarak karşılaşıyorum. Birçok projede ortaklıklar yaptık. Çok anılar biriktirdiğimizi, dostluklar edindiğimizi gördüm. Kurulduğu günden bugüne Mimarlık Fakültemiz ve Şehir ve Bölge Planlama Bölümümüz akademik kadrosuyla, idari kadrosuyla, öğrencileriyle ve bilime katkısıyla çok gelişti. Bugün bölümümüzün 40. yılını kutluyoruz. 2 yıl sonra da fakültemizin 50. yılını kutlayacağız. Bu buluşmaları geleneksel olarak gerçekleştirmek istiyoruz” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERİMİZLE İFTİHAR EDİYORUZ

Şehir ve Bölge Planlama Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hülya Koç ise fakültenin tarihçesini anlattı.  Bölümün tarihin aslında 1971 yılına dayandığını söyleyen Koç, “Ege Üniversitesi, Mühendislik Bilimleri Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Akademisi olarak başladık. 1975 yılında ise fakültenin adı Güzel Sanatlar Fakültesi oldu. 1979 yılında ise mimarlık lisans eğitimine ek olarak Şehir ve Bölge Planlama Bölümü lisans eğitimine başladı. Böylece ODTÜ’den sonra Türkiye’de lisans düzeyinde eğitime başlayan ikinci kurum olduk. 1992 yılında da ‘Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’ olarak şimdiki adını almış oldu. Alsancak’taki fakülte binasındaki 33 yıllık eğitimden sonra 2004 – 2005 eğitim yılında fakülte binası Tınaztepe Yerleşkesinde şimdiki yerine taşındı. 1983-2019 yılları arasında 1378 mezun vermişiz. Bunu ailelerle düşündüğümüzde bir komşuluk birimi oluşturacak sayıya ulaşmış oluyoruz. Keşke öyle bir olanak olsa da bir köy oluşturabilsek. Gerçekten her biriyle iftihar ediyoruz” diye konuştu.

Mezunlar adına konuşan Dr. Öğr. Üyesi Tolga Çilingir ise 1983 yılında dahil olduğu fakültede yaşadıkları anıları anlattı. Program müzik dinletisi ve ikramın ardından son buldu.

 

İlgili Yazılar