DEÜ Haberler

DEÜ, SİNEMAYI ÖĞRENCİNİN AYAĞINA GETİRDİ

2.388

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tınaztepe yerleşkesinde bulunan Merkez Kütüphane içerisine, öğrencilerin ve akademisyenlerin faydalanabileceği bir cep sineması açıldı. Açılışta konuşan DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, “Dokuz Eylül Üniversitesi, geçmişinden aldığı köklü mirası ile tam 36 yıldır, hayatın her alanında ilkleri ve hizmetleri üreten ülkemizin en büyük yükseköğretim markasıdır. Bizler de bu büyük sorumluluğun bilinciyle yeni bir projeyi daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Akademik eğitimin ve bilimsel çalışmaların yanı sıra öğrencilere sosyal alanlarda da yenilikler hazırlayan Dokuz Eylül Üniversitesi yönetimi, bir ilke daha imza attı. Merkez kütüphane içerisine, güncel filmlerin izlenebildiği 25 kişilik bir cep sineması açıldı. Öğrenciler, cep sinemasını üniversitenin internet sayfasından randevu oluşturarak, ister grup halinde isterlerse bireysel olarak kullanabilecekler.

Üniversitelerin, sadece eğitim veren, bilimsel araştırmalar yapan ya da meslek kazandıran kurumlar olmadığını kaydeden DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, birey ve toplum hayatını zenginleştiren projelere imza attıklarını söyledi. Çelik, “Üniversitemiz, kültürden sanata, spordan sosyal faaliyetlere kadar birçok alanda hizmet üreten, sosyal hayatın öncüsü olan bir eğitim kurumudur. Geçmişinden aldığı köklü mirası ile tam 36 yıldır, hayatın her alanında ilkleri ve hizmetleri üreten, ülkemizin en büyük yükseköğretim markasıdır. Bizler de bu büyük sorumluluğun bilinciyle yeni bir projeyi daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

ÖNEM VERİYORUZ

Cep Sinemasının, DEÜ’nün öğrencilerine yönelik özgün hizmetlerden bir tanesi olduğunu anlatan Prof. Dr. Çelik, “Başta öğrencilerimiz olmak üzere akademik ve idari personelimizin keyifle zaman geçirmesine; gündemi takip etmesine ve sosyal çevrelerini genişletmesine katkı sağlayacak bu girişim, gerçekte Dokuz Eylül’ün kültür sanat faaliyetlerine ne kadar önem verdiğinin de bir göstergesidir. Bu girişimin hayat bulmasında emeği geçen arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Onların çabaları bizleri daha özgün ve farklı projeler yapmak için hem motive ediyor hem de bizleri daha da güçlendiriyor. Sonuçta hepimiz bu ailenin bir ferdi olarak en iyisini yapmaya ve birlikte yaşamaya gayret ediyoruz.  Bunun için de derece gururluyuz” diye konuştu.

İlgili Yazılar