DEÜ Haberler

DEÜ VE İZVAK GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRDİ

3.115

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK) ile “Spor Kenti İzmir” projesini hayata geçirmek için düğmeye bastı. DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, rektörlük binasında düzenlenen törenle İZVAK Başkanı Ali Erten’le birlikte protokol imzaladı.

Projeyle birlikte sporun ve sporcuların bilimsel ve akademik açıdan desteklenmesi, fiziksel ve bilimsel altyapının güçlendirilmesi, üniversite ve kulüpler arasında entegrasyon sağlanması, kulüpler için teknik adam, ve yönetici yetiştirilmesi ile  altyapılarda çalışan antrenörlere pedagojik, teknik ve bilimsel formasyon verilmesi gibi konularda işbirliği yapılması hedefleniyor.

Protokol nedeniyle bir konuşma yapan DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, üniversite olarak spora ve sporcuya önem verdiklerini belirterek,  “İzmir’de başlatacağımız bu projeyle tüm Türkiye’ye örnek olacağımıza inanıyorum” dedi. Çelik, “Teknoloji de işin içine sokarak kulüplerimizi daha etkin yerlere taşımak istiyoruz. Bu protokol kağıtta kalmasın, projeyi ileride daha da geliştirelim” diye konuştu.

İŞBİRLİĞİNİ ÖNEMSİYORUZ

İZVAK Başkanı Ali Erten ise, “Yıllardır eksikliğini hissettiğimiz bir konuydu. Bu 5 yıllık protokolü bir an önce hayata geçirmek için elimizden geleni yapacağız. Kulüplerimiz gerçekten çok değerli. Ortalama 100 yıllık başarılı geçmişleri olan kulüplerimizi bizden sonraki nesillere devretmemiz gerekiyor. Bu işbirliğini önemsiyoruz” ifadesini kullandı.

İlgili Yazılar