DEÜ YAZ OKULUNA BÜYÜK İLGİ

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ) pandemi nedeniyle yüz yüze eğitime ara verilmesinin ardından ‘onlineDEÜ Uzaktan Öğrenim Yönetim Sistemi’ ile açtığı yaz okulu, öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. Toplam 540 ders gerçekleştirilen yaz döneminde 4 haftada; 1302 akademisyen ve 24 bin 587 öğrenci tarafından 629 bin 607 oturum açılırken, 8 bin 473 canlı sınıf oluşturuldu.

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin, pandeminin seyri ve öğrencilerin de taleplerini dikkate alarak 20 Temmuz’da uzaktan eğitim modeliyle online olarak açtığı yaz okulu, 28 Ağustos tarihinde sona eriyor. Dokuz Eylül Üniversitesi ve çevre illerden birçok öğrencinin online olarak öğretim gördüğü yaz okulunda yaklaşık yarım milyon materyal paylaşıldı, on binlerce ders kaydı yapıldı.

DEÜ’nün açmış olduğu yaz okulunda uzaktan eğitim sisteminin başarıyla uygulandığını ifade eden DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Yükseköğretim Kurulu ve Sağlık Bakanlığının salgının devam etmekte olduğuna dair bilgilendirmeleri ve genel tavsiyelerini de göz önünde bulundurarak, 2019-2020 akademik yılında yaz okulu eğitimini online olarak uzaktan eğitim modeliyle başlattık. ‘onlineDEU Uzaktan Öğrenim Yönetim Sistemi’ ile 20 Temmuz’da başlayan ve yoğun ilgi gösterilen eğitimlerde, akademisyenlerimiz binlerce canlı sınıfta, yüzbinlerce oturumda öğrencilerimizle buluştu. Dokuz Eylül Üniversitesi olarak COVID-19 pandemisi nedeniyle öğrencilerimizin olumsuz etkilenmemesi için salgın sürecinin başından itibaren tüm olanaklarımızı seferber ettik ve gerekli tedbirleri aldık.” dedi.

YOĞUN KATILIM

20 Temmuz’da başlayan ve 28 Ağustos’ta sona erecek olan yaz okulunun 4 haftalık periyodunda 8 bin 473 canlı sınıf oluşturuldu, 12 bin 879 canlı ders kaydı yapıldı. 24 bin 587 öğrencinin online olarak katıldığı eğitimlerde 629 bin 607 oturum açılırken; 1362 eğitmen de görev aldı. Öğrenciler, akademisyenlere 5 bin 263 adet mesaj gönderdi. 497 bin 819 materyalin oluşturulduğu DEÜ yaz okulunda, 1095 ödev konusu açıldı.