DEÜ Haberler

DEÜ Yenilenmeye Devam Ediyor

942

Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde yenilenen birimlerin açılışını gerçekleştiren DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Siz değerli mensuplarımızdan gelen, başarı odaklı, hasta memnuniyeti odaklı, kurumsal fayda, ülkemiz ve insanlığın lehine olan her türlü konuda biz imkanları zorlarız. Yeter ki sizden bir öneri gelsin, sizdeki gönüllülüğü ve azmi görelim. Yönetim olarak bize düşen de gerekli desteği sonuna kadar vermektir” dedi.  

Dokuz Eylül Üniversitesi bağlı birimlerinde çalışma ve hizmet ortamlarının iyileştirilmesi amacıyla başlanan yapısal değişiklik çalışmaları kapsamında Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde yenilenen Radyasyon Onkolojisi ile Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dallarının tedavi alanları ve Tıbbi Genetik Anabilim Dalı laboratuvarları hizmete alındı. Birimlerin açılışını yapan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, göreve geldikleri ilk anda birimlerin ihtiyaçlarını sorduklarını hatırlatarak, “Hocalarımız bize ihtiyaçlarını ilettiler. Biz de bir yapılanma süreci planlayarak kurumumuzun imkanları dahilinde bu ihtiyaçlara karşılık vermeye başladık. Çalışma ortamlarının iyileştirilmesi ile hizmet kalitesinde yaşanan artış göz ardı edilemez boyuttadır. Dolayısıyla aldığımız bu olumlu geri dönüş üzerine çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Bazı birimlerimizde bağışçılarımızın değerli katkıları hem süreci hızlandırmakta hem de bizi oldukça memnun etmektedir. Bu yenilenme çalışmalarına katkı sağlayanlara teşekkür ediyoruz. Siz değerli mensuplarımızdan gelen, başarı odaklı, hasta memnuniyeti odaklı, kurumsal fayda, ülkemiz ve insanlığın lehine olan her türlü konuda biz imkanları zorlarız. Yeter ki sizden bir öneri gelsin, sizdeki gönüllülüğü ve azmi görelim. Yönetim olarak bize düşen de gerekli desteği sonuna kadar vermektir. Bu noktada yeni açılan birimlerimizin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

38 GÜNDEN 1 GÜNE

Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlknur Bilkay Görken, yenilenen tedavi ünitesi hakkında bilgi verdi. Türkiye’de kamu hastanelerinde ilk olarak, görüntü eşliğindeki sistemlerle (IGRT), Volümetrik Ark (VMAT), stereotaksi tedavileri (SRC, SRT, SBRT), solunum ayarlı tedavileri ile 3 ve 4 boyutlu eksternal radyoterapi ve üç boyutlu brakiterapi (3BBRT) tedavileri gerçekleştiren birim olduklarını belirten Görken, “Türkiye’de bu cihaza sahip olan üniversite hastaneleri arasında ikinci, Ege Bölgesinde ise tek kurumuz. Volümetrik Ark (VMAT) tedavisi yapabiliyoruz. İstediğimiz yerde dozu yükseltip düşürebiliyoruz. Böylece tümöre çok yüksek doz verirken normal dokuyu çok iyi koruyoruz. Radyo cerrahi ile tümör hücrelerini öldürüyoruz. Erken evre tümörlerde ve 5 cm altı metastatik tümörlerde tamamen cerrahinin yerini alabiliyoruz. Normalde 35 ila 38 gün olan tedavi süresini 5 güne hatta 1 güne düşürebiliyoruz. Dünyada önde gelen kliniklerden biriyiz. Ayda ortalama 45 hasta alıyoruz” ifadelerini kullandı.

 KAPLICA TEDAVİSİ

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özlem El ise teknolojinin değişimi ile fizik tedavi ve rehabilitasyon alanının da gelişimine devam ettiğini belirterek, “İnsan hayatının uzamasıyla ve gelişen teknoloji ile birlikte çok fazla alanda hizmet verebilmekteyiz. Anabilim Dalımızda nörolojik, ortopedik, pediatrik, lenf ödem ve romatizmal hastalıkların rehabilitasyonu başta olmak üzere çok geniş alanlarda rehabilitasyon hizmeti veriyoruz. Ayrıca bölgemizin olanaklarından biri olan kaplıca tedavi ünitemizin uygulamaya alınmasıyla birlikte 3 ayrı odada, hastalarımıza kaplıca tedavisi uyguluyoruz” dedi.

BU YIL DA DEVAM EDECEK

Açılışlar, DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, üniversite ve hastane üst yönetimi, akademisyenler ve birim çalışanlarının katılımıyla gerçekleştirildi. Yeni birimlerin yapacağı başarılı çalışmalarla Dokuz Eylül Üniversitesinin gücüne güç katacağına olan inançlarının tam olduğunu ifade eden Hotar, “Biz yönetim olarak kurumumuzun imkanları dahilinde maksimum desteği vereceğiz. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren başlattığımız yenilenme çalışmalarımız, 2020 yılında da ülkemize, milletimize hizmetin en iyisini sunabilmek için devam edecek” diye konuştu.

İlgili Yazılar