DEÜ Haberler

DEÜ’de 23 Nisan Coşkusu

1.065

DEÜ Özel 75. Yıl İlköğretim Kurumları öğrencileri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşkuyla kutladı. Öğrencilerin sergilediği gösterileri izleyen aileleri de coşkuya ortak oldu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, DEÜ Özel 75. Yıl İlköğretim Kurumlarında düzenlenen törenle kutlandı. Törene Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sunay Yıldırım Doğru, Genel Sekreter Dr. Saip Tiryakioğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Harun Yazar, Dekanlar, okul müdürleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.  Rengarenk kıyafetler giyinen çocukların gösterilerini aileleri ilgiyle izledi. Anasınıfı öğrencilerinin davul gösterisinin ardından, 2. Sınıf öğrencileri halkoyunu gösterisi sergilendi. 1. ve 4. sınıf öğrencilerinin karma korosunun seslendirdiği çocuk şarkılarına aileler de eşlik etti. 3. sınıf öğrencilerinin modern dans ve İngilizce koro gösterisiyle oldukça eğlenen izleyiciler, Mehmet Ali Susam Özel Eğitim İş Uygulama Okulu öğrencilerinin sergilediği Sema gösterisi ile Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Özel Eğitim İş Uygulama Okulu öğrencilerinin halk oyunu gösterisini ayakta alkışladı.

ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR

Gösterilerin ardından öğrenciler, özel gereksinimli çocuklar ve aileler uçurtma şenliğinde gönüllerince eğlendi. Etkinlikler hakkında konuşan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sunay Yıldırım Doğru, özel gereksinimli öğrencilerin de törenlere katılmasından memnuniyet duyduklarını belirterek, “Dünyada çocuklara bayram armağan eden tek ülkeyiz. Bunun gururunu yaşıyoruz. Diğer yandan bu bayramı bütün çocukların gönüllerince kutlama hakkına sahip olduğunu da düşünüyoruz. Bu nedenle özel gereksinimli çocuklarımızı da etkinliklerimizde görmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Hayatın her alanında, her noktasında özel gereksinimli bireylerimizin var olabilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

İlgili Yazılar