DEÜ Haberler

DEÜ’de Dokuz Eylüllüler Haftası coşkusu

1.537

DEÜ’de Dokuz Eylüllüler Haftası coşkusu

Dokuz Eylül Üniversitesi Mezunlar Derneği (DEÜDER) girişimi ve “Dokuz Eylül’e değer, Dokuz Eylüllüye değer” ilkesiyle geçen yıl kutlanmaya başlanan ‘Dokuz Eylüller Haftası’ etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi.

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin marka değerini arttırmak, İzmir’in yanı sıra Türkiye ve dünyada Dokuz Eylül ruhunun yayılmasına katkı sağlamak amacıyla DEÜDER girişimi ve Dokuz Eylül Üniversitesi’nin onayıyla Ekim ayının 3’üncü haftası ‘Dokuz Eylüllüler Haftası’ olarak kutlanmaya başlandı. Kutlamalar kapsamında, bugün Cumhuriyet Meydanı’nda, tören düzenlendi. DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, DEÜDER Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özalp, akademisyen, idari personel ve öğrencilerin de katıldığı törende, Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı.

200 BİN MEZUN

Derneğin çalışmalarını yakından takip ettiğini ve Dokuz Eylül’ün çalışmalarında önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Rektör Vekili Çelik, DEÜ’nün yaklaşık 200 bin mezunu olduğunu söyledi. DEÜ’den mezun olup başarılı çalışmalarda bulunanları onurlandırmak için proje geliştirdiklerini kaydeden Rektör Vekili Çelik, “Başarılı mezunlar, yüz akımız olduğu için onlara gereken önemi vermeliyiz. Sonrası için en önemli kısım ise onlarla yapacağımız iş birliğidir. Şu anda 200 bin civarı mezunumuz bulunmakta, onlarla hem Dokuz Eylül’ün geleceği hem de Türkiye’mizin geleceği için ciddi işbirliği yapmayı hedefliyoruz. Yine onlara fahri temsil yetkisi vermek gibi bazı çalışmalarımız var” diye konuştu. Dernek Başkanı Özalp, kutlama ve etkinlikleri önce İzmir’e ardından Türkiye ve dünyaya yaymak istediklerini söyledi. ‘Dokuz Eylüller Haftası’ kutlamaları kapsamında, üniversite bünyesinde çeşitli etkinliklerin düzenleneceği kaydedildi.

İlgili Yazılar