DEÜ Haberler

DEÜ’den Anlamlı Etkinlik

1.000

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Seferihisar Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nda düzenlenen ‘Kurabiye Atölyesi’nde engelli öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerle yakından ilgilenen Hotar, “Çocuklarımız kurabiyelere önce gönüllerini ardından da emeklerini verdiler. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerimiz de çocuklarımıza ev sahipliği yaptılar. Birlikte olmaktan, sohbetlerinden, saf sevgiyi hissettiren gönüllerine dokunmaktan keyif aldığımız özel çocuklarımızın yüzünde bir tebessüm sağlayabiliyorsak, ne mutlu bize” dedi.

Seferihisar Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrenci Topluluğu ile Dokuz Eylül Üniversitesi Engelsiz Üniversite Koordinatörlüğünün işbirliğiyle Seferihisar’daki ilk ve ortaokullarda okuyan engelli öğrencilere yönelik ‘Kurabiye Atölyesi’ etkinliği düzenledi. Yüksekokulun Yemek Laboratuvarı’nda gerçekleştirilen etkinliğe katılan 15 engelli öğrenci, yüksekokul öğrencileri ile birlikte yaptıkları kurabiyeleri süsledi. Etkinliğe DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Seferihisar Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Turgay Bucak, Seferihisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü temsilcileri ile akademisyenler ve öğretmenler katıldı.

GURUR DUYDUK

Etkinlikte konuşan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Verdiğimiz bilimsel eğitimin yanında özel çocuklarımızın yaşam koşullarının gelişmesi amacıyla sosyal çalışmalara önem veriyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana özel çocuklarımız için projeler hazırladık, onların eğitim kalitesini yükseltmek, engelleri ortadan kaldırmak için çalışmalar yürüttük. Bugün çocuklarımız mutfağa girerek hünerlerini sergiliyorlar. Birlikte olmaktan, sohbetlerinden, saf sevgiyi hissettiren gönüllerine dokunmaktan keyif aldığımız özel çocuklarımıza kapılarımız her zaman açık. Onların yüzünde bir tebessüm sağlayabiliyorsak ne mutlu bize. Bu tip etkinliklerimizi yıl boyunca sürdüreceğiz. Bugün burada olmaktan keyif aldık. Kurabiye atölyesine katılan engelli öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte ritim performansı sergilediler. Çocuklarımız kurabiyelere önce gönüllerini ardından da emeklerini verdiler. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerimiz de çocuklarımıza ev sahipliği yaptılar. Bu güzel etkinliğe katkı sağlayan tüm paydaşlara teşekkür ediyoruz” dedi.

Rektör Hotar’ın hediye verdiği çocuklar, “Hayatımıza renk kattığınız için teşekkürler” gökkuşağı resmi, aile temalı bir seramik pano ile tabloları Hotar’a hediye etti. Hotar ayrıca günün anısına Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrenci Topluluğu Başkanı Büşra Nur Atak’a teşekkür plaketi verdi.

İlgili Yazılar