DEÜ Haberler

DEÜ’DEN DEV SAĞLIK YATIRIMI

2.022

Türkiye’nin yükseköğretimdeki marka kurumlarından biri olan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), İnciraltı’nda bulunan Sağlık Yerleşkesinde Hemşirelik Fakültesi derslik binası için temel atma töreni gerçekleştirdi. Törende konuşan DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, “DEÜ, sağlık sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücü ihtiyacını insana ve altyapıya yaptığı yatırımlarla karşılamaya devam ediyor” dedi.

Sağlık Yerleşkesinde yaklaşık 6 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek 8 derslik ve 4 amfinin yer alacağı 4 katlı Hemşirelik Fakültesi derslik binasının temeli, DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, çok sayıda akademisyen ve davetlilerin katıldığı törenle atıldı. Açılışta konuşan DEÜ Rektör Vekili Erdal Çelik, sağlık sektörünün vazgeçilmez unsuru olan hemşire adaylarının, daha iyi şartlarda eğitim almasını sağlayacak yeni bir yatırımın temelini atmak için bir araya geldiklerini söyledi. Rektör Vekili Erdal Çelik, Hemşirelik Fakültesi’nin derslik ihtiyacının bulunduğunu kaydederek, “Güzel İzmir’in sağlık alanındaki kent vizyonunu iyi biliyoruz. Devletimizin öncülüğünde hayata geçen bu vizyona değer katmak, Dokuz Eylül Üniversitesi olarak bizim öncelikli görevimizi oluşturuyor. Sonuçta biz, hastanesi ile Ege Bölgesi’ne hizmet veren; tıp ve hemşirelik fakülteleriyle nitelikli insan gücü yetiştiren; sağlık temalı teknoparkı ile özel sektörü destekleyen; Biyotıp ve Genom Enstitüsü ile de ilaç alanında inovatif araştırmalar yapabilen büyük bir kurumuz. Sağlık ve Onkoloji alanında enstitü seviyesinde eğitim veren üniversitemiz, bu niteliklerinden ötürüdür ki sağlık alanındaki her yatırımı son derece ciddiyetle ve samimiyetle yapmaya gayret ediyor” dedi.

İNSANA YATIRIM YAPIYORUZ

“Biz, sağlık sektörüne yönelik her yatırımı ve her başarılı girişimi, üniversitemize kazandırılması gereken değer olarak görüyoruz” diyen Rektör Vekili Erdal Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şunu söylemek isterim ki, devasa yatırımlar kadar öğrencilerimizin huzur içinde rahatça eğitim alması da bizler için önemli. Çünkü bizim anlayışımız, niteliğin ve niceliğin bir arada olmasını içeriyor. Dolayısıyla şu an imkânımız neye yetiyorsa onu yapmaktan asla geri kalmıyoruz. Temel amacımız, her zaman yeni güne umutla başlamak ve umudumuzu gençlerimize verebilmektir. Biz, yüzünü bilime dönen; insani ve vicdani değerleri yücelten; insana yatırım yapan bir kurumuz. Başarımızın ve köklü mirasımızın sırrı da buradan geliyor. Birazdan temelini atacağımız derslik binamız, toplam 5 bin 742 metrekare alan üzerine inşa edilecek. 12 milyon liraya mal olan ve toplam 4 kattan oluşacak binanın ilk iki katında 8 derslik; son iki katında ise 4 amfi yer alacak. Bodrum katındaki okuma salonu ve bilgisayar laboratuvarıyla bu yatırım, başta öğrencilerimiz olmak üzere akademik ve idari personelimizin ihtiyaçlarına cevap verecek.”

YÖNETİME TEŞEKKÜR

DEÜ Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şeyda Seren İntepeler de, eğitim faaliyetlerinin yürütülmesinin, uygun ve yeterli fiziki ortamlar ile mümkün olabildiğini kaydederek, destek veren üniversite yönetimine teşekkür etti.

İlgili Yazılar