DEÜ Haberler

DEÜ’DEN ENGELSİZ BİR ÜNİVERSİTE İÇİN ÖRNEK ADIM

3.035

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) engelli öğrencilerin öğrenim hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla hazırladığı ’Engelsiz Çalışma Odası’nı törenle açtı. Açılışa DEÜ Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Recep Yiğit, DEÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Kamil Tüğen ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat ve idari Bilimler Fakültesi D Blok içerisindeki açılışta bir konuşma gerçekleştiren DEÜ Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi.Recep Yiğit, toplumların gelişmişlik düzeyinin kadınlara, yaşlılara ve engellilere verilen değerle ölçüldüğünü belirterek, “Bu noktada çok daha önemli projelere imza atmalıyız. Öz eleştiri yaparak ona göre çalışalım. Üniversitemizde ilk defa böyle bir çalışma oldu.  Fakültemiz de öncülüğünü yaptı. Emeği geçenleri tebrik ediyorum” dedi.

İİBF Dekan Vekili Prof. Dr. Kamil Tüğen de, engelsiz çalışma odalarının farklı üniversitelerdeki uygulamalar incelenerek oluşturulduğunu ifade ederek, çalışma odasında bulunan bilgisayarlara görme engelli öğrencilerin yararlanabilmesi amacıyla ekran okuyucu yazılım yüklendiğini söyledi. Prof. Dr. Tüğen, “Bu yazılım ses sentezleyici kullanarak sesli geri bildirim sağlamaktadır. Öğrencilerimiz bu sayede web sitelerine girebilir, e- postalarını inceleyebilir, sosyal medya hesaplarını kullanabilirler. Ayrıca Fakültemizde bulunan engelli öğrencilerimiz için farklı çalışmalarımız da devam etmektedir. Engelli öğrencilerimiz için engelli tuvaleti, rampa düzenlemeleri bunlardan bazılarıdır. Fakültemizde yaklaşık 12 bin öğrencimiz mevcut. Kayıt esnasındaki verilere göre fakültemizde 275 engelli öğrencimiz var. Bizler engelli öğrencilerimizin hayatlarını kolaylaştıracak çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

FİDAN DİKİLDİ

Açılışın ardından Hukuk Fakültesi’nin taşınması sonrası tadilatı tamamlanan E Blok’ta incelemelerde bulunan yetkililer, Maliye Kulübü öğrencilerinin organize ettiği fidan dikme etkinliği katıldı.

İlgili Yazılar