DEÜ Haberler

DEÜ’LÜ ÖĞRENCİLER, YURTDIŞINDA DEVLET BURSUYLA YÜKSEK EĞİTİM İÇİN TOPLANDI

1.710

Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Bursuyla Yurt Dışında Yüksek Lisans ve Doktora (YLSY) bilgilendirme toplantısı Tınaztepe Kampüsü Merkez Kütüphanede yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Fatih Kuzu tarafından yapılan açılış konuşmasında, öğrencilere devlet bursuyla yurt dışında yüksek lisans ve doktora fırsatlarını anlattı. Kuzu, “Yükseköğretim kurumları adına yurt dışında lisansüstü öğrenim gören öğrenciler için üniversitelerin bünyesinde sağlanan YLSY bursunun detaylarını anlatmak için buradayız. Burada bulunma isteğiniz ilk adımı atmanızın bir göstergesidir. Yurtdışı eğitimi sizlerin geleceği açısından önemli avantajları beraberinde getiriyor. Gerekli şartları yerine getiren öğrenciler için, bu işlemlerin daha verimli ve sağlıklı yürütülmesi, yaşanabilecek aksaklıkların giderilmesi amacıyla yurt içi akademik danışmanları süreçte aktif rol alıyor” dedi.

Kuzu’nun konuşmasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı YLSY Programı hakkında sinevizyon gösterisi ile devam eden programda, Havva Görkem Altunbaş tarafından da Milli Eğitim YLYS Programı hakkında bir sunum gerçekleştirildi. Konuşmaları takiben düzenlenen soru cevap bölümünün ardından toplantı sona erdi.

İlgili Yazılar