DEÜ Haberler

DEÜ’lüler Yüzlerce Fidanı Toprakla Buluşturdu

8.816

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın düzenlediği ‘Geleceğe Nefes’ kampanyası kapsamında İzmir’in Karabağlar İlçesi’nde düzenlenen ağaç dikme kampanyasına Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) mensupları ile birlikte katılan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Bugün yenilenme günü, bugün yarınlarımıza yatırım günü, bugün evlatlarımıza bırakacağımız daha yeşil bir dünyanın mümkün olabileceğini gösterdiğimiz gündür” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilan ettiği “Milli Ağaçlandırma Günü” kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından “11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes” sloganıyla düzenlenen ‘Geleceğe Nefes’ kampanyası 81 ilde saat 11.11’de eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Etkinlikte yüz binlerce fidan toprakla buluşturuldu. İzmir’deki etkinlik ise Karabağlar İlçesi Tırazlı orman sahasında sahasında yapıldı. İzmir Valisi Erol Ayyıldız ve İzmir Milletvekillerinin katıldığı etkinlikte Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar ile birlikte çok sayıda üniversite mensubu da hazır bulundu.

18 Ağustos’ta Karabağlar ilçesinde başlayan ve daha sonra Menderes ve Seferihisar ilçelerindeki ormanlık alanlara sıçrayan yangın sonrası Milli Ağaçlandırma Günü dahilinde etkinlik düzenlenmesi kararı alındığını hatırlatan Rektör Hotar, “Biz üniversite olarak her bir mensubumuz adına toplam 110 bin fidanı toprakla buluşturacağımızı duyurmuştuk. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ilan ettiği Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında bu ağaçlandırma işlemini de başlatmış olduk. Bugünkü etkinliğe çok sayıda öğrencimizin yanı sıra, dekanlarımız, müdürlerimiz, idari personelimiz ile yoğun bir katılım gösterdik. Fidanlarımızı kendi ellerimizle diktik. Can suyunu verdik. Sonrasında çevre temizliğine de yardımcı olarak, doğada fidanlarımızdan başka iz bırakmamaya gayret gösterdik. Yangınlar sırasında ciğerlerimiz yandı. Bugün yenilenme günü, bugün yarınlarımıza yatırım günü, bugün evlatlarımıza bırakacağımız daha yeşil bir dünyanın mümkün olabileceğini gösterdiğimiz gündür” diye konuştu.

HER NOKTADA DEÜ’LÜ

Ağaç dikim alanını dolaşırken her noktada Dokuz Eylül Üniversitesi mensuplarını görmekten mutluluk duyduğunu söyleyen DEÜ Rektörü Hotar, “Nereye baksak öğrencilerimizi görüyoruz. Biz sadece fidan dikmiyoruz, aynı zamanda gençlerimizi bu bilinçle yetiştiriyoruz. Yıl içerisinde çok sayıda çevre duyarlılığı etkinliği düzenledik. Bugün burada gördüğümüz manzara da yol haritamızın doğruluğunun ispatıdır” dedi.

İlgili Yazılar