Dinsel Söylem, Kadına Şiddeti Etkilemekte midir?

Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakkı Şah Yasdıman, Sabancı Kültür Sarayı’nda, ‘Dinsel Söylem, Kadına Şiddeti Etkilemekte midir?’ konulu bir konferans verdi.

Kadına yönelik şiddetle ilgili güncel rakamlar veren Prof. Dr. Yasdıman, “Türkiye’de kadınlarımız maalesef birçok bahane ile dövülüp, öldürülebiliyor. Küresel üretimin yüzde 66’sı kadınlar tarafından gerçekleştiriliyor. Çalışmalarına karşılık aldıkları pay ise sadece yüzde 10. Dünyadaki erkekler ise işlerin yüzde 34’ünü üstlenirken gelirin yüzde 90’ını alıyor. Kadınların yüzde 49’ı evliliklerinde psikolojik şiddet görüyor. Yüzde 95’i en az bir kez şiddete maruz kalmış. Yüzde 36 oranında kadın hamileyken şiddeti uğramış. İşin en kötü tarafı ise kadınların en çok kendi eşleri tarafından psikolojik, zihinsel ve fiziksel şiddet görmüş olmaları” dedi.