DEÜ Haberler

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ DEVLET KONSERVATUVARI İTALYA’YI FETHETTİ

1.385

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Devlet Konservatuvarı, klasik müziğin doğduğu yer olarak kabul edilen İtalya’daki Tagliacozzo Uluslararası Yaz Ortası Festivali’nde 62 kişilik kadrosuyla 7 konser verdi. Koro izleyenlerden tam not aldı.

İtalya’nın ve Avrupa’nın en önemli festivallerinden biri olarak gösterilen ve bu yıl 26 Temmuz – 26 Ağustos tarihleri arasında 34.’sü gerçekleştirilen Tagliacozzo Uluslararası Yaz Ortası Festivali’ne davet edilen DEÜ Konservatuvar Orkestrası ile Opera Anasanat Dalı, çok yoğun bir programla festivale damgasını vurdu. Festival kapsamında 1’i Oda Orkestrası konseri olmak üzere 7 konser veren Devlet Konservatuvarı Orkestrası, uluslararası 10 farklı solist ve 3 farklı şef ile aynı sahneyi paylaştı.

Dışişleri Bakanlığı, İzmir Ticaret Odası ve Ege Genç İşadamları Derneği başta olmak üzere önemli kurum ve kuruluşların desteğiyle gerçekleştirilen turne sayesinde hem Türkiye’nin, hem İzmir’in, hem de Dokuz Eylül Üniversitesi’nin kültür-sanat alanında temsili gerçekleştirildi. Etkinliğe katılan konservatuvar öğrencileri de festival kapsamında düzenlenen atölye çalışmaları ve ustalık sınıflarına katılma fırsatı yakaladı.

ÜLKEMİZİ GURURLA TEMSİL ETTİK

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Ümit İşgörür, İtalya’da 34.’sü düzenlenen Uluslararası Yaz Ortası Festivali’nde sahne almanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Bir ay süren bu organizasyondaki ülkemizi ve üniversitemizi en iyi şekilde temsil ettiğimizi düşünüyoruz. Dünyanın önde gelen şefleri ve orkestralarıyla aynı sahneyi paylaştık. Aynı zamanda öğrencilerimiz de usta sanatçıların tecrübelerinden yararlanma fırsatı yakaladı. Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı olarak verdiğimiz 7 konser büyük beğeni topladı. Olumlu dönüşler aldık. Müziğin yaşandığı tüm coğrafyalarda ülkemizi ve üniversitemizi gururla temsil edeceğiz” dedi.

İlgili Yazılar