DEÜ Haberler

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ KİTVAK-ABDULREZZAK SANCAK HASTA VE HASTA YAKINLARI KONUKEVİ AÇILDI

1.879

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ KİTVAK-ABDULREZZAK SANCAK HASTA VE HASTA YAKINLARI KONUKEVİ AÇILDI

İzmir’de, Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Hastanesi Kurma ve Geliştirme Vakfı’nın (KİTVAK) hayırseverler aracılığıyla kente üçüncüsünü kazandırdığı ‘Dokuz Eylül Üniversitesi KİTVAK-Abdulrezzak Sancak Hasta ve Hasta Yakınları Konukevi’ törenle hizmete açıldı. Hayırseverlerin çok anlamlı bir bağışa imza attıklarını belirten Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Çelik, “Hem üniversitemiz hem de kentimiz çok önemli bir yatırıma daha kavuştu. Tedavi sürecini kolaylaştıracak 82 yataklı konukevimiz herkesehayırlı olsun” dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde onkoloji tedavisi devam eden hasta ve hasta yakınlarının konaklaması için Balçova’daki hastane kampüsü içinde 2013 yılında temelleri atılan Dokuz Eylül Üniversitesi KİTVAK-Abdulrezzak Sancak Hasta ve Hasta Yakınları Konukevi törenle hizmete açıldı. Törene Narlıdere Kaymakamı Hayrettin Çiftçi, Balçova Kaymakamı Süleyman Özçakıcı, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, KİTVAK Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Suat Çağlayan, KİTVAK Yönetim Kurulu Başkanı YMM Ramazan Soncul, Devlet eski Bakanı Işılay Saygın, FOLKART Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Dokuz Eylül Üniversitesi Eski Rektörü Dr. Mehmet Füzün, KİTVAK Yönetim Kurulu üyeleri ve vakfa destek olan hayırseverler katıldı.

İnsan sağlığına yönelik her türlü olumlu girişimin, muhakkak yapıcı geri dönüşleri olan sonuçlar vereceğini ifade eden Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik,

Yapılan bağışlarla birlikte kentin çok önemli bir yatırıma daha kavuşmuş olduğunu söyledi. Çelik, “Bu binanın elbirliğiyle yapılmasında emeği geçen başta KİTVAK yönetimi olmak merhum Abdulrezzak Sancak’ın ailesine, bağışçılarımıza ve tabi ki bu işe öncülük eden önceki dönem üniversite mensuplarımıza içtenlikle şükranlarımı sunuyorum. Onların anlamlı destekleri sayesinde hem üniversitemiz hem de kentimiz çok önemli bir yatırıma daha kavuşmuş oldu. Biz, insanın olduğu her yerde gönüllü hizmetin de olması gerektiğini savunuyoruz. Kanser, ciddi bir rahatsızlık ve yapısı itibariyle sadece hastayı değil aynı zamanda hasta yakınlarını da etkiliyor. Tedavi sürecini kolaylaştıracak, özellikle de konaklama noktasında onlara destek olacak her türlü çaba ise bu noktada önem kazanıyor. Açacağımız 82 yataklı konukevi de dikkat çektiğimiz bu gerçek ile bizlere güzel bir örnek teşkil ediyor” dedi.

AİLEMİZİN KALICI PARÇASI OLACAKLAR

FOLKART Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, “KİTVAK Başkanı Ramazan Soncul ve yönetim kurulunun, konukevine geçen yıl vefat eden ağabeyimiz rahmetli Abdulrezzak Sancak’ın adını vermek istediklerini söyleyince, gözlerimiz doldu ve çok mutlu olduk. Genç yaşta yitirdiğimiz ağabeyimizi bir kez daha rahmetle anarken, kendisinin herkesçe bilinen iyiliğe adanmış yaşamının, manevi olarak bu dünyada da karşılığını bulması, bizleri ailece çok mutlu etti. KİTVAK- Abdulrezzak Sancak Hasta ve Hasta Yakınları Konukevi’nin hayata geçiyor olması, ağabeyimizin isminin taşıdığı manevi sorumluluk ile örtüşerek, ailemize de yeni bir sorumluluk getirdi. KİTVAK Yönetimi ve bu konukevinden faydalanacak her insan, bizim ailemizin de artık o konukevinin ve vakfın diğer hizmetlerinin kalıcı bir parçası olacağını yaşayarak görecektir. Bu sürece katkı veren Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, KİTVAK Kurucusu ve Mütevelli Heyet Başkanı Suat Çağlayan’a ve KİTVAK Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Soncul ve değerli yönetim kurulu üyelerine ve diğer bütün hayırseverlere şükran duygularımı sunuyorum” diye konuştu. KİTVAK Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Soncul da, “Arkadaşlarımızla 8 yıldır omuz omuza birlikte çalışarak bu eseri buraya kazandırdık ve sonuca ulaştık. Biz bugün burada bu güzel kızımızı gelin ediyoruz. İnşallah bizden sonraki arkadaşlarımız da bu eserlerin daha iyi ve güzellerini milletimize armağan ederler ve biz daha mutlu oluruz” diye konuştu.

OMUZ OMUZA ÇALIŞTIK

KİTVAK Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Soncul da, bu tür eserlerin kolay yapılmadığına dikkat çekerek, “Bu eserler çok özveri, çalışma ve mesai isteyen eserler. Bu eserlerin yapımında hayırseverlerimiz bizlere çok destek oldu. Biz de burada arkadaşlarımla 8 yıldır omuz omuza çalışarak bu eserlerin yapımında birlikte çalıştık ve bu sonuca ulaştık. İnşallah bizden sonraki arkadaşlarımızda bu eserlerin daha iyi ve güzellerini milletimize armağan ederler ve biz daha mutlu oluruz. Biz burada, ‘Bu güzel kızımızı gelin ediyoruz’ bugün. İnşallah amacına uygun çalışır ve halkımıza hizmet eder” diye konuştu. KİTVAK Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Suat Çağlayan da, “Değerli işadamı Mesut Sancak’a çok teşekkür ediyoruz. Öyle el uzattı ki o eli çekmedi sonra. Şimdi biz 3 büyük eser yaptık. İlk eser ihtiyaçtan doğan eserdi. İkinci projemiz onun getirdiği çaylaklık projemizdi. Üçüncü büyük projemiz işte bu. İşte bu bizim KİTVAK’ın ustalık projesi. Bundan sonra da iş yapmaya devam edeceğiz. Elimizde, cebimizde daha çok projeler var” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından katılımcılar Dokuz Eylül Üniversitesi KİTVAK-Abdulrezzak Sancak Hasta ve Hasta Yakınları Konukevi’nin açılış kurdelesini kesti. Tören sonrasında ziyaretçiler konukevini gezerken, vakfa destekte bulunan hayırseverlere KİTVAK tarafından tek tek plaket verildi.

KUTU

KİTVAK’ın üçüncü büyük eseri olan, hasta ve hasta yakınlarına moral olacak konukevinde 41 oda ve 82 yatak kapasitesi bulunuyor. 4 bin 400 metrekare kapalı alana sahip olan yapı bodrum, zemin ve 2 yatak katı olmak üzere 4 kat olarak inşa edildi. Yapının bodrum katında depolar, personel giyinme-soyunma odaları, duş ve wc bulunuyor. Zemin katta ise odalar, lobi, idari ofisler, restoran-kafeterya, çocuk oyun odası ve kütüphane yer alıyor.

İlgili Yazılar