DEÜ Haberler

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ’NDE KAYIT HEYECANI BAŞLADI

1.471

Dokuz Eylül Üniversitesi’nde (DEÜ) 2018-2019 eğitim dönemi öğrenci kayıtları başladı. Üniversite yönetimi; kurduğu randevu sistemi ile kayıt sırasında olası yaşanabilecek aksaklıkların ve uzun kuyrukların önüne geçti. DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, DEÜ’yü tercih eden öğrencileri tebrik ederek, “İzmir ile bütünleşen üniversitemiz; sanat ve kültürün merkezi olarak sizlere ders dışında da çağdaş imkânlar sunmaktadır” dedi.

YKS tercih sonuçlarının ardından DEÜ’ye girmeye hak kazanan yaklaşık 12 bin öğrenci için kayıt maratonu başladı.  3 Eylül’de başlayan yeni öğrenci kayıtlarının, 7 Eylül tarihine kadar devam edeceği açıklandı. İzmir dışından gelen öğrencilere kampüste yaşamdan barınma ve sağlık hizmetlerine, yurt dışı programlarından ulaşım alternatiflerine kadar birçok bilginin yer aldığı broşürler dağıtıldı. Öğrencilere ayrıca, DEÜ’nün koordinatörlüğünde İzmir Valiliği, İzmir Emniyet Müdürlüğü ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan stantlarda kent hakkında tanıtıcı bilgiler verildi, ikramlarda bulunuldu.

GÖZÜNÜZ ARKADA KALMASIN

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Dokuz Eylül Üniversitesi’nin her geçen gün büyümeye devam ettiğini belirterek, “Dokuz Eylül Üniversitesi’ni tercih eden tüm öğrencilerimizi kutluyorum. Onların hızlı ve sorunsuz kayıt yaptırabilmeleri için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Evlatlarını bize emanet eden ailelerin gözü arkada kalmasın. Tüm imkanlarımızı onlar için seferber edeceğiz” dedi. Hotar, “İzmir’de en fazla öğrenciye sahip olan üniversitemize yeni katılan öğrencilerimiz tebrik ediyor, eğitim, öğretim hayatlarında başarılar diliyorum. İzmir, birçok açıdan avantajlara sahip önemli bir kent. İzmir ile bütünleşen üniversitemiz; sanat ve kültürün merkezi olarak sizlere ders dışında da kendinizi geliştirecek imkânlar sunmaktadır. Kentimize ve üniversitemize hoş geldiniz” dedi.

İlgili Yazılar