DEÜ Haberler

ENFLASYONLA MÜCADELEDE DEÜ FARKI

DEÜ’DEN ENFLASYONLA MÜCADELEYE TAM DESTEK

2.431

Enflasyonla mücadele kapsamında hükümetin başlattığı yüzde 10 indirim kampanyasına bir destek de, Dokuz Eylül Üniversitesi’nden geldi. Üniversiteye bağlı kantinlerde yüzde 10 indirime gideceklerini kaydeden DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Enflasyonla mücadele konusunda devletimizin başlattığı kampanyaya başlattı. Biz de bu girişime destek vermek amacıyla üniversitemize bağlı kantinlerde yüzde 10 indirime gitme kararı aldık. Bizler, milletimizin ve ülkemizin geleceği adına elimizi taşın altına koymaktan hiçbir zaman çekinmedik; bundan sonra da üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Türkiye ekonomisini dar boğaza sokmak amacıyla döviz kuru üzerinden başlatılan spekülatif hareketlerin enflasyona etkisini engellemek ve olumsuzlukların önüne geçmek amacıyla hükümetin başlattığı yüzde 10 indirim kampanyasına bir destek de bilim dünyasından geldi. Dokuz Eylül Üniversitesi, aldığı karar doğrultusunda kendisine bağlı kantinlerde satış fiyatlarını yüzde 10 aşağı çekerken; ürün stoklarında ve hizmet akışında aksilik yaşanmaması için ilgili birimleri harekete geçirdi.

Aldıkları kararla ilgili açıklamalarda bulunan ve son dönemde Türkiye üzerinde bir takım oyunlar oynanmaya çalışıldığına dikkat çeken DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, bu girişimlerin hiçbir zaman başarıya ulaşamayacağını söyledi.

Döviz kurundaki spekülatif dalgalanmanın arkasında, bir takım lobilerin faiz ve enflasyonu tetikleyerek vatandaşın alım gücünü düşürme gayretinin olduğunu belirten Rektör Hotar, “Uluslararası alanda saygın ve söz sahibi olan ülkemizi, bir takım oyunlarla yola getirmeye çalışmak, hayalden öteye gitmeyecek bir düşüncedir. Bu noktada hükümetimizin piyasaları rahatlatmak ve vatandaşımıza güven vermek amacıyla başlattığı yüzde 10 indirim kampanyasına üniversite olarak bizler de destek olma kararı aldık. Böylece bugünden itibaren üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren bütün kantinlerimizde, satış fiyatlarımızı yüzde 10 aşağı çektik. Bizler, sadece bilim ve eğitimle değil; aziz milletimizin ve devletimizin ihtiyaç duyduğu her alanda bugüne kadar elimizi taşın altına koymaktan çekinmedik. Bundan sonra da bu şekilde davranmaya devam edeceğiz” dedi.

HAZIRLIKLARIMIZI HIZLA TAMAMLADIK

Hükümetin ve ilgili bakanlıkların yaptığı açıklamaları yakından takip ettiklerini kaydeden Rektör Hotar, Türkiye’nin sorunlarına hiçbir zaman kayıtsız kalamayacaklarını belirterek, “Bu noktada devletimizin ortaya koyduğu iradenin yanında bilim dünyası olarak bizler de yer almak istedik. Buradan hareketle kısa süre önce başlayan kampanya için biz de hızlı bir çalışma başlattık. Aldığımız karara uygun olarak da kurum içi hareket planlarımızı oluşturduk. Bu sayede ilgili birimlerimiz ürün stoklarında ve hizmet akışında aksilik yaşanmaması için bütün hazırlıklarını tamamladılar. Mesai arkadaşlarımızın ve mensuplarımızın gösterdikleri hızlı refleks ise bizleri çok mutlu etti. Kendilerine de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ELBİRLİĞİ İLE ATLATACAĞIZ

Yaşanan sürecin birlik içinde atlatılacağını; hiç kimsenin korkuya ve yılgınlığa düşmemesi gerektiğini vurgulayan Rektör Hotar, “Bu günleri elbirliği ile atlatacak güç ve inanca sahibiz. Bizler milletimize ve devletimize her zaman hizmet etmeye; ona destek olmaya devam edeceğiz. Bilimin akıl ve mantığından aldığımız gücü, vicdanımızın sesiyle birlikte ülkemizin geleceği için kullanacağız. Her şey daha güzel ve mutlu yarınlar için” ifadesinde bulundu.

İlgili Yazılar