DEÜ Haberler

GÜLÇİN GÜREŞÇİ DEÜ’NÜN GURURU OLMAYA DEVAM EDİYOR

1.995

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Öğretim Üyesi Dr. Gülçin Güreşçi, 39. Dünya Tıp ve Sağlık Oyunları Uluslararası Spor Hekimliği Sempozyumu için gittiği Malta’da beş madalya kazanarak gururumuz olmaya devam ediyor.

Başarılı bir akademisyen kimliğinin yanında başarılı bir milli sporcu olan Gülçin Güreşçi, Malta’da uzun atlama, 100 m, gülle atma, 200 m, 4×100 m bayrak yarışı ve disk atma yarışları olmak üzere toplam 6 farklı branşta yarıştı. Güreşçi, 39. Dünya Tıp ve Sağlık Oyunları’nda 100 m. ve 200 m. yarışlarında birinci, uzun atlamada ikinci ve gülle atmada ise üçüncü oldu. Türkiye’yi temsilen yer aldığı International Team takımı ile de 4×100 m bayrak yarışında birincilik kazandı. Takımda iki Maltalı ve bir Avusturyalı atlet ile birlikte performans sergiledi.

SUNUM YAPTI

DEÜ Öğretim Üyesi Dr. Gülçin Güreşçi aynı zamanda 39. Dünya Tıp ve Sağlık Oyunları Uluslararası Spor Hekimliği Sempozyumu’nda sunum yaptı. Kendisi de Çölyak hastası olan Gülçin Güreşçi, Çölyak Hastası Sporcuların Performansının Değerlendirilmesi ve Arama-Kurtarma Operasyonlarında Performanslarının Arttırılması konulu sunumumda ilgiyle takip edildi. Yaşadığı deneyimleri, akademik çalışmalarla harmanladığı sunum dinleyiciler tarafından büyük ilgi gördü. Güreşçi, beslenmenin ve Çölyak hastası sporcuların performansının arttırılması konusunda önemli bilgiler paylaştı.

GURUR DUYUYORUZ

Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, milli sporcu Güreşçi için kendisiyle gurur duyduklarını ifade etti. Geçtiğimiz aylarda Gülçin Güreşçi’nin başarılı yarışlar çıkardığını sözlerine ekleyen Çelik, şunları kaydetti: “ Dokuz Eylül Üniversitesi, yükseköğretim kurumları arasında bilimden, sanattan ve spordan adını söz ettiren üniversitelerin başında gelmektedir. Üniversite yönetimi olarak başta ülkemiz olmak üzere Üniversitemizin ismini gururlandıran tüm mensuplarımıza teşekkür ediyorum.”

 

İlgili Yazılar