DEÜ Haberler

GÜZEL SANATLAR GELECEK İÇİN KEP ATTI

1.939

 

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (DEÜ-GSF) 2017-2018 öğretim yılı mezuniyet töreni, Özdemir Nutku Sahnesi’nde düzenlendi. Törende konuşan DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, hayatta özgün olmanın önemine dikkat çekerek, “Kendi yolunuzdan gidin. Aziz Sancar gibi bilimi önceleyen birisi olmaya gayret edin; Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi milletine samimiyetle hizmet etmeye çalışın” dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (DEÜ-GSF) 2017-2018 öğretim yılı mezuniyet heyecanı, nihayet son buldu. DEÜ GSF’nin Özdemir Nutku Sahnesi’nde düzenlenen programla diplomalarını alan öğrenciler, mutluluklarını aileleri, yakınları, sevdikleri ve hocalarıyla birlikte yaşadı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, fakültede dereceye giren öğrencilerin ödüllerini almasıyla devam ederken; programda DEÜ Devlet Konservatuvarı Yaylı Çalgılar üçlüsü ise törene katılan misafirlere müzik ziyafeti sundu.

Çok sayıda davetlinin katıldığı törende konuşan DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, öğrencilerin mezuniyet heyecanının paylaşmaktan duydukları mutluluğu dile getirerek, “Bu güzel günde mezunlarımızın yüzlerini gülerken görmek; heyecanlarını onlarla paylaşmak bizleri de çok mutlu ediyor” dedi.  GSF’den mezun olanların her zaman farklı olana yapması ve özgün olması gerektiğini kaydeden Rektör Vekili Çelik, “Mezunlarımıza öncelikle şunu söylemek istiyorum: Kendi mutluluğunuz için çalışın ama ülkenize ve ailenize yararlı olun. Aziz Sancar gibi bilimi önceleyen birisi olmaya gayret edin; Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi milletine samimiyetle hizmet etmeye çalışın. Onlar beklenmedik zamanda beklenmedik kararlar alabilen insanlardı. Bunu hiçbir zaman unutmayın” ifadesinde bulundu.

YANLIŞ YAPMAKTAN KORKMAYIN

Mezunlara yanlış yapmaktan korkmamaları konusunda da seslenen Rektör Vekili Çelik, “Yanlış yapmaktan korkmayın ama her zaman vicdanınızla hareket edin. Özüyle sözüyle güvenilir; manevi derinlik ve doygunluğa sahip insan olmaya çalışın. Rotanızı lütfen bunlardan ayırmayın. Türkiye’nin en prestijli kurumlarından biri olan üniversitemize duyduğunuz aidiyet duygusu zaten gelecekte sizlerin birey olarak ayakta kalmanızı sağlayacak en değerli referans noktalarınızdan biri olacaktır. Biz, size değer veriyor ve sizleri seviyoruz” diye konuştu.

GURUR DUYUYORUZ

Törende konuşan GSF Dekan Vekili Prof. Dr. H. Yakup Öztuna öğrencilerin başarılarından gurur duyduklarını kaydederek; sanatçı ve tasarımcının çağının önünde giden kişi olması gerektiğini kaydetti. Öztuna, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yaşadığımız dünya, önünüzde, arkanızda, solunuzda, sağınızda televizyonunuzda ya da monitörünüzdedir. İnsanların düşünceleri ve hisleri bir şekilde size iletilecektir. Sahip olduğunuz ve burada edindiğiniz üstün vasıfları sanatın da özü olan güzellikleri ortaya çıkarmak ve hayatı yaşanır kılmak için kullanacağınıza eminiz. Yolunuz açık olsun.” Konuşmaların ardından yeni mezunlar diplomalarını bölüm ve fakültedeki hocalarından sırayla aldılar.

İlgili Yazılar