DEÜ Haberler

HEMŞİRELERİN MEZUNİYET SEVİNCİ

2.960

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hemşirelik Fakültesi 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, DEÜ Tınaztepe Yerleşkesi Amfi Tiyatroda yapıldı. Hemşirelik Fakültesi’nin akademik ve idari personelinin yanı sıra ailelerin de yoğun ilgi gösterdiği programda ‘Hemşirelik’ yeminini eden öğrenciler, hemşirelik mesleğine ilk adımı atmış oldular.

Müzik dinletisi ve halk oyunu gösterisinin de düzenlendiği programda konuşan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Hüseyin Çatal, öğrencilerin yaşadığı mutluluk ve heyecana paylaştığını söyledi.

Çatal, “Bugün burada öğrencilerimizin heyecan ve coşkusunu görüyorum. Dört yıl boyunca devam eden yoğun eğitimin artından bu gençlerimiz, eğitim hayatlarının dönüm noktalarından birini daha tamamlayarak mezun oluyorlar. Sevgili öğrencilerimiz, sizler hayatınızın önemli bir aşamasını daha geride bıraktınız. Akademik bilgi ve birikimleriniz, mesleğinize ait tecrübe ve öğrendikleriniz, amaç ve beklentileriniz, sizleri yepyeni bir hayatın eşiğine getirdi. Bu başarıda sizlere inanan sizlere güvenen ailelerinizin, arkadaşlarınızın, sevdiklerinizin ve tabi ki katkısı çok fazla. Lütfen bunu unutmayınız” dedi.

Öğrencilere yanlış yapmaktan korkmamaları tavsiyesinde de bulunan Çatal, “Hayatınızın her anında vicdanınızla hareket ediniz. Özüyle sözüyle güvenilir bir insan olmaya çalışınız.  Atatürk ilke ve inkılaplarının izleyicisi olunuz. Türkiye’nin en prestijli kurumlarından biri olan üniversitemize duyduğunuz aidiyet duygunuzu ise asla kaybetmeyiniz.  Sizleri canı gönülden kutluyorum” diye konuştu.

HER ZAMAN YANINIZDAYIZ

Törende konuşan Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şeyda Seren İntepeler ise “Ne zaman bize ihtiyaç duyarsanız; gerek meslek yaşantınız da gerek kariyerinizin herhangi bir alanında her zaman destek için bizler buradayız. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Her işin esas hedefine kısa ve kestirme yolundan varmak arzu edilmekle beraber; yolun kabul edilebilir, mantıki ve özellikle ilmi olması şarttır.’ Biz, ilim ve bilim yolunu sizlere açtık. Bilimin ve Atamızın yolunda önünüzü aydınlatmaya devam ediniz. Dürüstlükten, eşitlikten, hoşgörüden, sevgiden, saygıdan, onur ve haysiyetinizden, etik ilkelerden ödün vermeden laik birer Türk vatandaşı olarak ülkemizin hak ettiği hemşirelik mesleğini icra etmenizi temenni ediyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” ifadesinde bulundu.

BAŞARILI OLACAKSINIZ

Türk Hemşireler Derneği İzmir Şube Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Fatma Vural ise şunları söyledi: “Bugün, mesleğe adım attığınız hayatınızın en önemli günlerinden birini yaşıyorsunuz. O zorlu, o uykusuz gecelerin; sınav telaşlarınızın, vaka sunumlarınızın, klinik uygulamalarınızın, sabahlara kadar hazırladığınız bakım planlarınızın karşılığını alıyorsunuz. Ama yeni başlangıçlar, kariyer planları, KPSS heyecanı ve belirsizlikler de sizinle. Bugünden sonra Türkiye’nin dört bir yanına dağılarak hemşirelik mesleğini hep birlikte yapmaya devam edeceğiz. Bundan sonrası öğrencilik gibi olmayacak. Kariyer planlarınız belki kolay olacak belki zor olacak. Zorlu çalışma koşullarınızın yanı sıra aranızda lisansüstü eğitimine başlayanlarınız da olacak. Sanki o telaşınız hiç bitmemiş gibi gelecek.  Ama inanıyorum ki sizler, dört yıl boyunca Türkiye’nin en özel hemşirelik fakültelerinden bir olan DEÜ Hemşirelik Fakültesinde donanımlı hocalarınız sayesinde bu mesleğe öyle hazırlandınız ki her biriniz çok başarılı hemşireler olacaksınız.” Konuşmaların ardından ilk üçe giren öğrencilere teşekkür belgesi hediye edildi.

İlgili Yazılar