DEÜ Haberler

İKTİSAT OYUNCULARINDAN KAFKAS TEBEŞİR DAİRESİ

2.235

Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat Oyuncuları tiyatro topluluğu, Sabancı Kültür Sarayı’nda Bertolt Brecht’in Kafkas Tebeşir Dairesi oyununu sergiledi.

Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat Oyuncuları Tiyatro Topluluğu bu yıl ikinci dönem oyunu olan Bertolt Brecht’in eseri Kafkas Tebeşir Dairesi ile seyirci karşısına çıktı. Sabancı Kültür Sarayı’nda sergilenen oyun yoğun ilgi gördü. Okuma provalarıyla başlayan, dramaturgi çalışmalarıyla desteklenen, sahne üzeri çalışmalarla son halini alan oyun, metin düzenlemesinden reji uygulamalarına, tekniğinden afiş tasarımına kadar İktisat Oyuncuları imzası taşıyor. Oyun, kaos ortamında annesince terk edilen bir çocuğun sarayın hizmetçilerinden biri tarafından sahiplenip büyütülmesi ve çocuğu doğuran anne tarafından geri istenmesi etrafında gelişen olaylarla ilerliyor. Tüm bu olaylarla, hayat devam ederken verilen kararlar sorgulatılıyor.

37 yıldır varlığını sürdüren, bu yıl üniversiteler arası tiyatro şenliğinin 12-18 Mayıs 2018 tarihleri arasında, 16.sını organize etmeye hazırlanan topluluk İktisat Oyuncularının İzmir’in çeşitli sahnelerinde sergilemeye devam edeceği Kafkas Tebeşir Dairesi, 21 Nisan’da Güzelyalı Kültür Merkezi’nde sergilenecek.

İlgili Yazılar