DEÜ Haberler

İMYO’DA MEZUNİYET ÇOŞKUSU

3.035

Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksekokulu (İMYO) 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, Tınaztepe Yerleşkesi Amfi Tiyatrosunda düzenlendi. Yeni mezunların heyecanlı anlar yaşadığı törende, öğrenci aileleri ile İMYO’nun akademik ve idari personeli gençleri yalnız bırakmadı. Programda konuşan DEÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Recep Yiğit, mezun öğrencileri kutlayarak, bundan sonraki yaşamlarında onlara başarılar diledi.

Diplomanın mesleki yeterliliği gösteren bir belge olduğunu aktaran Yiğit, “Alınan her diploma elbette kişinin dünyasına zenginlik katar. Ancak bu belgeyi alırken arkanızda duran, sizlere gönlünü açan, karşılıksız sevgi ile sizin bu noktaya gelmenizi sağlayan insanlar vardır. İşte onlar sizin en büyük değerinizdir, kazancınızdır. Onlara içtenlikle teşekkür etmek bana göre bir erdemdir. Sonuçta vefa ve minnet duymayan bir gönül, aldığı diploma ile insanlık okulundan asla mezun olamaz. Erdem, kendisine dokunabilmeyi bilen gönülden gelir. Buna sahip kişi, dünyanın en mutlu, huzurlu ve güçlü kişisi olur. Lütfen bunu unutmayın” dedi.

Gençlere yanlış yapmaktan korkmaları konusunda uyaran Yiğit, “Herkes yanlış yapabilir önemli olan vicdanınızla hareket etmeniz. Özüyle sözüyle güvenilir; manevi derinlik ve doygunluğa sahip insan olmaya çalışın. Rotanızı lütfen bunlardan ayırmayın. Türkiye’nin en prestijli kurumlarından biri olan üniversitemize duyduğunuz aidiyet duygusu zaten gelecekte sizlerin birey olarak ayakta kalmanızı sağlayacak en değerli referans noktalarınızdan biri olacaktır. Biz, size değer veriyor ve sizleri seviyoruz” diye konuştu.

GURURLUYUZ…

Törende bir konuşma yapan İMYO Müdürü Prof. Dr. Berrin Onaran, her bitişin yeni bir başlangıç olduğunu kaydederek, “Siz, bugün burada yepyeni bir başlangıca yelken açarken; bizler de görevlerimizi yapmış olmanın gururunu yaşıyoruz. Gururluyuz çünkü dürüst, Atatürk ilke ve inkılaplarını özümsemiş, onun gösterdiği çağdaş hedeflere yürekten inanmış, eğitimi ve disiplini tam, morali yüksek, etik değerleri olan saygın Türk gençlerini mezun ediyoruz” ifadesinde bulundu. Konuşmaların ardından DEÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Recep Yiğit ile İMYO Müdürü Prof. Dr. Berrin Onaran, dereceye girenlere teşekkür belgesi verdi. Törende aileler mezunlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 

 

İlgili Yazılar