DEÜ Haberler

İŞLETME FAKÜLTESİNDE MEZUNİYET COŞKUSU

5.609

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) İşletme Fakültesi 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni Tınaztepe Yerleşkesi’nde düzenlendi. Yeni mezunların heyecanlı anlar yaşadığı törende, öğrenci aileleri ile İşletme Fakültesi’nin akademik ve idari personeli; gençleri yalnız bırakmadı. Törende konuşan Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, mezunlara seslenerek, “Türkiye’nin en prestijli kurumlarından biri olan üniversitemize duyduğunuz aidiyet duygusu gelecekte sizlerin birey olarak ayakta kalmanızı sağlayacak en değerli referans noktalarınızdan biri olacaktır” dedi.

DEÜ İşletme Fakültesi’nde eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrenciler, Tınaztepe Yerleşkesi amfi tiyatroda düzenlenen 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni ile diplomalarını aldılar. Öğrenci aileleri ve yakınlarının da yoğun ilgi gösterdiği programda fakültede dereceye giren üç öğrenciye plaketleri verildi. Törene Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik’in yanı sıra, DEÜ Rektör Yardımcısı ve İşletme Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Banu Esra Arslanertik, Genel Sekreter Doç. Dr. Recep Yiğit, İşletme Fakültesi Öğretim Üyeleri, akademisyenler, idari personel ve mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı.

FARKLI OLANI YAPIN

Törende konuşan Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, mezun olan öğrencilerin hayatlarının dönüm noktalarından birini tamamladıklarını söyledi. Çelik, “Yükseköğretim hayatınızın önemli bir aşamasını daha geride bıraktınız. Akademik bilgi ve birikimleriniz; mesleğinize dair tecrübe ve öğrendikleriniz; duygularınız, hissettikleriniz, amaçlarınız ve beklentileriniz sizleri yepyeni bir hayatın eşiğine getirdi. Zorlu geçen dört yılın ardından verdiğiniz emek ve gösterdiğiniz çabanın karşılığını, diplomalarınızı alarak yaşıyorsunuz. Bunu takdir etmemek; sizleri yürekten kutlamamak mümkün değil” dedi. Mezunlara seslenen Prof. Dr. Erdal Çelik, hayatlarındaki hedeflerine doğru ilerlerken Dokuz Eylül Üniversitesi’ne duydukları aidiyetlik duygusundan güç almalarını tavsiye ederek, “Biliyorum geleceğe dair umutlarınız, hayalleriniz ve beklentileriniz var. Belki biraz da sabırsızsınız; bazı şeylerin bir an önce olmasını istiyorsunuz. Bir şeyler söylemeyi bir şeyler yaşamayı; bir şeylerin parçası olmayı arzuluyorsunuz. Bunlar gayet doğal ancak hayat, her zaman istediklerinizi bize vermiyor. Buradaki esas mesele; zor kaldığınız o anda, bilginizle, aidiyet duyduğunuz değerlerinizle ve sizleri seven insanlarla yeniden başlayabilme gücünü kendinde bulabilmek. Şunu hiçbir zaman unutmayın ki; başkasının ayak izini takip edenler sadece o kişinin varmak istediği yere kadar gidebilir. O yüzden farklı olanı yapın; özgün olun. Kendi mutluluğunuz için çalışın ama ülkeniz ve ailenize faydalı olun. Aziz Sancar gibi bilimi önceleyen birisi olmaya gayret edin; Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi milletine samimiyetle hizmet etmeye çalışın. Onlar beklenmedik zamanda beklenmedik kararlar alabilen insanlardı. Bunu unutmayın. Kendinize her zaman güvenin.” diye konuştu.

BAŞARI DİLEDİ

Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda İşletme Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Banu Esra Arslanertik de, mezun olan öğrencileri kutlayarak iş hayatında başarılar diledi. Arslanertik, “Mezuniyet çok önemli. Biliyorum ki sonrasında hepinizin tek kaygısı iş sahibi olmak. Bu kaygıyı yaşarken unutmamanız gereken çok önemli birkaç nokta var. Birincisi iş, para araç bu dünyada. Kaybedilmemesi gereken en önemli şeyler aile ve değerler. Her zaman yolunuzda ilerlerken kariyerinizi düşünürken, ne değerlerinizi kaybetmemelisiniz ne de aileyi unutmamalısınız. Hiçbir zaman toplumu, insanı, aileleri ayakta tutan para değil sevgi. Önce yaptığınız işi sevdiğinizden emin olmalısınız çünkü sevgi size mutluluk getirecek para değil. Tabii ki yükselmek isteyeceksiniz, ama yükselirken unutmamanız gereken en önemli şey hırs yok sadece çalışmak var. Çünkü hırs sizi bir yere getirmeyecek sadece çalışmak sizi bir yere getirecek. Adım adım yükselirken de her zaman objektif olmayı, adaletli olmayı unutmayın” diye konuştu.

Genel Sekreter Doç. Dr. Recep Yiğit, Dokuz Eylül Üniversitesi kültürüyle yetiştirilen öğrencileri mezun ettiklerini belirterek, “Bütün öğrencilerimizin çalıştıkları sektörlerde Üniversitemizin marka değerini yükselteceğinden, burada aldıkları eğitim ile fark yaratacaklarından eminiz. Biz onlara sadece bir meslek sertifikası değil, Türk toplumunun ve kurumumuzun değerlerini de öğretiyoruz. Bundan sonraki hayatlarında bu değerleri yücelteceklerine inanıyorum” dedi.

Mezuniyet töreni keplerin atılmasıyla son buldu.

İlgili Yazılar