İSTİKLAL ŞAİRİMİZ EDEBİYAT FAKÜLTESİNDE ANILDI

Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen ve Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik’in katılımıyla gerçekleşen ‘İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Etkinliği’ öğretim elemanlarının, idari personelin ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

İstiklal marşı ve saygı duruşu ile başlayan etkinlik, Mehmet Akif Ersoy’un bestelenmiş şiirlerinin Katip Çelebi Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi’nden Cem Çırak, Sercan Kurt ve Sinem Bozkurt tarafından icra edilmesiyle sürdü.

Müzik dinletisinden sonra gerçekleşen panelde Mehmet Akif Ersoy’un edebi kişiliği ve yaşadığı dönem ile edebi, tarihi, kültürel ve felsefi yönlerini tanıtan bir panel düzenlendi.  Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fazıl Gökçek ve DEÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sabahattin Çağın da etkinlikle ilgili birer konuşma gerçekleştirdi.