DEÜ Haberler

İZMİR ÜNİVERSİTELERİNDEN ‘‘ZEYTİN DALI HAREKATI’’ NA DESTEK

3.687

İzmir Üniversiteleri, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK), Suriye’nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, 20 Ocak 2018 saat 17.00’dan itibaren başlattığı, “Zeytin Dalı Harekatı”na destek verdi. 8 üniversitenin üst yönetimi Ege Üniversitesi Senato Odası’nda ortak açıklama yaptı.

İzmir Üniversiteleri, TSK’nın Afrin’deki terörist grupları etkisiz hale getirmek üzere başlattığı ‘Zeytin Dalı Harekatına’ destek verdi. Ege Üniversitesi Senato Odası’nda bir araya gelen, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Turan Gökçe, Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Nazım Sözer, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden, İzmir Demokrasi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Alptekin Kayalı, İzmir Ekonomi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmihan Bayramoğlu, İzmir Bakırçay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Berktaş basın açıklaması yaptı. İzmir Üniversiteleri adına Prof. Dr. Necdet Budak’ın okuduğu ortak açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, İzmir Demokrasi Üniversitesi ve İzmir Bakırçay Üniversitesi olarak Afrin’e yönelik ‘Zeytin Dalı Harekatı’na destek vermek ve tek yumruk olduğumuzu belirtmek üzere bir araya geldik. Ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kasteden her türlü terör örgütünün faaliyetlerine karşı Türk Silahlı Kuvvetleri’nin başlattığı ‘Zeytin Dalı’ harekatı evrensel hukuka uygundur. Zeytin Dalı Harekatı, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi terörle mücadele kararları ile Birleşmiş Milletler Sözleşmesi’nde yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde başlatılmıştır.  Dolayısıyla Suriye’nin toprak bütünlüğüne, egemenliğine ve siyasi birliğine saygı gösterilerek şanlı ordumuz tarafından sürdürülen bu harekat, meşru ve uluslararası hukuka uygundur.

Bölgesinde güçlü bir aktör olan Türkiye’nin uluslararası barışa destek verebilmesi, bölgedeki terör tehditlerini bertaraf etmesiyle mümkündür. Türk Milletinden güç alan ordumuzun bölgede barış, huzur ve güven için başlattığı operasyonda muzaffer olacağına inancımız tamdır. İzmir’deki Üniversiteler olarak, ülkemizin geleceği için terör örgütleriyle canını hiçe sayarak mücadele eden ordumuzun; komuta kademesinin ve askerlerimizin her zaman olduğu gibi bugün de yanlarında olduğumuzu belirtiyoruz. Bölgeyi terör örgütlerinden temizleyerek huzur, güven ve barış ortamını yeniden tesis etmek amacıyla Afrin’de başlatılan sınır ötesi harekatta şanlı ordumuza ve kahraman Mehmetçiğe muvaffakiyetler diliyoruz. Zeytin Dalı Harekatı’nda ve ülkemizin birliği ve bütünlüğü mücadelesinde şehit olan tüm askerlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine baş sağlığı diliyoruz.”

İlgili Yazılar