DEÜ Haberler

KAZIM TÜRKER SANAT GALERİSİ DEÜ GSF’DE AÇILDI

2.598

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Kazım Türker Sanat Galerisi, açılışını gerçekleştiren Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, galerinin sanata ve sanatçıya verilen değeri gösterdiğini söyledi. Aynı zamanda galeride sanat severlerle buluşacak ilk sergi olan ‘Boşluk ve Sınır’ da sanat severlerin beğenisine sunuldu..

Türkerler Holding ile Dokuz Eylül Üniversitesi arasında imzalanan protokolle Güzel Sanatlar Fakültesi’ne hayata geçirilen Kazım Türker Sanat Galerisi, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik’in katılımıyla açıldı. Törene Çelik’in yanı sıra, DEÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hikmet Hüseyin Çatal ve Prof. Dr. Esra Arslanertik, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Mümtaz Sağlam, Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, Türkerler Holding Danışmanı Prof. Dr. Atilla Sezgin, CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, akademisyenler ile çok sayıda davetli katıldı.

WEB TV İLE DÜNYAYA DUYURACAĞIZ

Serginin açılışında konuşan DEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, “Üniversitemize kazandırılan sanat galerisi, sanata ve sanatçıya verilen değeri göstermektedir. Böylesi önemli yapıların öğrencilerimizin hizmetine sunulması büyük bir fırsat. Burada akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz sanat eserlerini sergileme fırsatı bulacaklar. Biz de bu çatı altında üretilen fikirleri web tv aracılığıyla ülkemize ve dünyaya duyuracağız“ dedi.

GURURLUYUZ

Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker de, “Bugün birlikte yeni bir adım atıyoruz. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’yle yaptığımız işbirliği ile İzmir’e çok güzel bir kültür ve sanat yuvası kazandırmanın onurunu yaşıyoruz. Ayrıca talebim olmamasına rağmen bir kadirşinaslık örneği olarak adımın bu sanat evine verilmesinden duyduğum memnuniyetimi de belirterek bu fırsatı verdiği için Rektörümüze ve Dekanımıza teşekkür ediyorum. Bu heyecanımızı değerli eserleriyle paylaşan Hayri Esmer’e teşekkür ediyorum. Kazım Türker Sanat Galerisinin, öğrencilerimize, akademisyenlerimize, İzmirlilere ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

SANAT GALERİSİ STRATEJİK BİR ALANDIR

DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Mümtaz Sağlam şöyle dedi:

“Bu akşam bizim için önemi büyük olan bir törendeyiz. Bugün bir sanat galerisini hizmete açıyoruz. Sanat galerisi sanat ve tasarı eğitimi yapan öğrenciler ve biz akademisyenler için stratejik bir mekandır. Ürettiğimiz çalışmaların sergilendiği ve görünürlük kazandığı bir alandır. Üstelik eser sergileme ve izleyici ile buluşma deneyimini özellikle genç sanatçılarımıza yaşatmak için çok önemlidir. Eğitim kurumu içinde yer alan bir mekan olması açısından değeri büyük. Bu yüzden yeni bir galeriye kavuşmanın mutluluğu ve gururu içindeyiz.”

Sanat galerisi fikrinin gelişiminden bahseden Sağlam, “18 Eylül 2017 tarihinde Rektör hocamız ile Türker Holding temsilcileri arasında imzalanan protokol ile yeni bir sanat galerisinin projesini duyurmuştuk. Aradan geçen zamanda Türkerler Holding’in büyük desteğiyle beklentimizin çok üstünde özelliklere sahip bir galeriye kavuştuk. Şimdi fakültemizin üretim potansiyelini, kalitesini ve sanattaki yerini gösterme imkanımız olacak” dedi.

BOŞLUK VE SINIR KAPILARINI AÇTI

Türkerler Holding tarafından Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ne inşa edilen Kazım Türker Sanat Galerisi’nde gerçekleştirilen ilk sergi de açılış töreni ile birlikte sanatseverlerle buluştu. Sanatçı ve öğretim üyesi Hayri Esmer’in ‘Boşluk ve Sınır’ adını verdiği serginin küratörlüğünü Prof. Mümtaz Sağlam üstlendi. Sergide sanatçının, labirent çağrışımlı imgeleri sıklıkla kullandığı, kentsel dokuya yönelen bir resim-tasarım düşüncesinin peşine düştüğü eserleri yer alıyor. Öznel duygulanımlar çerçevesinde oluşturulan ve mekânsal bağlantıları son derece güçlü olan Hayri Esmer’in bu nitelikli ve ayrıcalıklı yapıtları 4 Mart 2018 tarihine dek görülebilir.

İlgili Yazılar