DEÜ Haberler

KODLAMA EĞİTİMİNİN FORMASYONU DEÜ’DE YAZILACAK

1.864

Erasmus+ Programı kapsamında Avrupa Komisyonunun desteğini alan “Kodlama Eğitimi Üzerine Bilgisayar Bilimleri Öğrencilerinin Yeterliklerinin Geliştirilmesi” projesinin ilk toplantısı, partner ülkeler ile birlikte Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Çalışma grubuna ziyarette bulunan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili  Prof. Dr. Erdal Çelik ve Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Recep Yiğit katılımcılara katılım sertifikalarını verdi.

Kodlama eğitimi, uluslararası alanda önem kazanmasıyla birlikte Avrupa ülkeleri ve Türkiye’de ilkokul ve ortaokul seviyesinde verilmeye başlandı. Kodlama eğitiminin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla, Dokuz Eylül Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri öğretim üyeleri Prof. Dr. Ercan Akpınar, Doç. Dr. Bahar Baran ve Yrd. Doç. Dr. Kürşat Arslan, Hırvatistan’dan Zagreb Üniversitesi, Slovenya’dan Maribor Üniversitesi, İrlanda’dan Limerick Teknoloji Üniversitesi ve APEC işbirliği ile proje geliştirdi. 2017 yılı Avrupa Birliği Erasmus+ Yükseköğretim Alanında Stratejik Ortaklıklar proje çağrısına yönelik sunulan “Kodlama Eğitimi Üzerine Bilgisayar Bilimleri Öğrencilerinin Yeterliklerinin Geliştirilmesi” isimli proje, Avrupa Komisyonu tarafından desteklendi.

KODLAMA EĞİTİMİNE MÜFREDAT YAZILACAK

Proje kapsamında Avrupa ülkelerinde STEM ya da Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BİT) alanında çalışan öğretmen adaylarının çocuklara kodlamayı öğretebilmeleri ile ilgili pedagojik bilgi ve yetenekleri geliştirilecek. Projenin hedef kitlesi olan öğretmen adayları üzerine ihtiyaç analizi, öğretmen el kitabı ve öğretmen adaylarına yönelik ‘çocuklara kodlamanın öğretimi’ ile ilgili müfredat geliştirilecek.

Projenin ilk toplantısı partner ülkeler ile birlikte, Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Çalışma grubuna ziyarette bulunan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik ve Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Recep Yiğit, katılımcılara katılım sertifikalarını verdi.

İlgili Yazılar