DEÜ Haberler

KOSOVA ÜNİVERSİTELERİ İLE İŞBİRLİĞİ BAŞLIYOR

1.364

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik,  24. dönem İzmir Milletvekili Rıfat Sait ve Kosova’dan gelen üniversite Rektörleriyle bir araya geldi. Toplantıda ikili anlaşmalar, öğrenci değişim programları, akademisyen değişim projeleri, ortak bilimsel kongreler, sağlık turizmi, Arnavutça ve Türkçe dil eğitimleri gibi birçok başlık altında karşılıklı mutabakata varıldı.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektör Vekili Çelik ve DEÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Recep Yiğit, Selçuk‘ta, University of Mitrovica Rektörü Prof. Asoc. Dr. Alus Musaj, University of Applied Sciences Rektörü Prof. Dr. Agron Bajraktari, University of Gjilam Rektör Yardımcısı Dukagjin Leka, University of Peja Rektör Yardımcısı Prof. Ass. Dr. Sabiha Shala ve University of Prishtina Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Faton Berişa ile bir araya geldi. 24. dönem İzmir Milletvekili Rıfat Sait’in de hazır bulunduğu toplantıda heyetler, üniversiteler arası akademik ortaklık ve uluslararası projelere imza atma konularını ele aldı. Türkiye- Kosova ilişkilerinin geliştirilmesi, akademik gelişim ve yardımlaşmanın önemi noktasında fikir birliğine varıldı.

ÇALIŞMALARIMIZ SÜRECEK

Toplantının düzenlenmesi noktasında memnuniyetini dile getiren Rektör Vekili Çelik, “Ülkemize katma değer katacak böylesi önemli akademik toplantıları önemsiyoruz. Üniversitemizin gelişmesi ve hak ettiği uluslararası düzeydeki yerini alması için fedakarca çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

İlgili Yazılar