MASAL ANLATICILIĞI EĞİTİMİ DESEM’DE BAŞLADI

Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde (DESEM), çocuklara yönelik ‘Mutlu Yüzler’ projesi başlatıldı. Projede yer alan Profesyonel Masal Anlatıcısı Sıla Topçam, “İçimizdeki çocuğu uyandırarak diğer çocukları mutlu etmeyi arzuluyoruz” dedi.

Geçtiğimiz yıl Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesinde yatan hasta çocuklara moral vermek amacıyla gönüllülük esasıyla başlatılan Mutlu Yüzler Projesi, DESEM’de kalıcı hale getirildi. Gönüllü Masal Anlatıcıları, üç ay boyunca haftada bir kez masal anlatıcılığı, sözlü kültür ve çocuklara nasıl ulaşılacağı konularında eğitim çalışmaları yapacaklar.

DESEM’deki eğitimlerin başladığını ifade eden Profesyonel Masal Anlatıcısı Sıla Topçam, “Bu çalışmanın temeli geçtiğimiz yıl atıldı. Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesinde yatmakta olan çocuklarımıza yönelik yaptığımız çalışmanın sürdürülebilir olmasını düşündük. Altı gönüllü personelle birlikte, kursiyerlerimize masal anlatımının inceliklerini öğretiyoruz. Hedefimiz, hepimizin içindeki çocuğu uyandırmak ve diğer çocuklara umut olmaktır” dedi.