DEÜ Haberler

MERHUM AKADEMİSYEN PROF. DR. ÖZLEM DOĞAN’IN İSMİ AMFİDE ÖLÜMSÜZLEŞTİ

1.535

MERHUM AKADEMİSYEN PROF. DR. ÖZLEM DOĞAN’IN İSMİ AMFİDE ÖLÜMSÜZLEŞTİ

Geçtiğimiz yıl yaşamını yitiren Prof. Dr. Özlem Doğan’ın ismi, görev yaptığı Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (İİBF)’nde bulunan bir amfiye verildi. 

Merhum akademisyen Prof. Dr. Özlem Doğan’ın yaşarken katkı sağladığı ve üniversitede okuyan kız öğrencilere burs sağlamak amacıyla hayata geçirilmesi planlanan “Mezunlar Amfisi” projesi tamamlandı. Dokuz Eylül Üniversitesi(DEÜ) İİBF ve DEÜ İİBF Mezunlar Derneği (İZİMDER) işbirliğinde hazırlanan proje kapsamında, Buca kampüsü içerisindeki bir amfiye “Prof. Dr. Özlem Doğan Mezunlar Amfisi” adı verildi. Proje ile amfide bulunan sıralara mezunlar tarafından ödeme yapılarak üzerine ad, soyad, meslek ve mezuniyet yılının bulunduğu plakalar çakılıyor. Elde edilen gelirle kız öğrencilere burs imkanı sağlanıyor.

Prof. Dr. Özlem Doğan Mezunlar Amfisi’nin açılışında konuşan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Hüseyin Çatal, Prof. Dr. Özlem Doğan isminin amfiye verilerek ölümsüzleştirildiğini söyledi. Çatal, “Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemiz, en köklü ve en büyük fakültelerimizden biridir. Özlem hocamızın anısını bu köklü fakültemizde, İZİMDER öncülüğünde ebediyete dek yaşatacağız. Burada bulunmaktan onur duyuyorum. Projenin hayata geçirilmesine katkı sağlayan başta İZİMDER olmak üzere değerli hocamızın ailesine ve fakültemizin tüm personeline teşekkür ediyorum. Amfimizin öğrencilerimize ve bilim dünyasına hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

ÖLÜMSÜZ ESERLER BIRAKTI

İİBF Dekan Vekili Prof. Dr. Kamil Tüğen, merhum Özlem Doğan’ın sorumluluk sahibi ve sevgi dolu biri olduğunu belirterek, “Özlem hocamızı çok erken yaşta kaybettik. Birlikte çalışma mutluluğu yaşadığım Özlem Doğan’ın fakültemizde ve dernekte önemli görevleri vardı. Fakültemizde böyle bir amfi ve burs havuzu oluşturulmasını sağlayan İZİMDER yetkililerine teşekkür ediyoruz. Özlem Doğan hafızalarımızda yaşıyor, eserleri bilim dünyasına ışık tutmaya devam edecek” dedi. Prof. Dr. Özlem Doğan’ın eşi Yavuz Doğan da günün anısına bir konuşma gerçekleştirdi.

KIZ ÖĞRENCİLERE BURS İMKANI

Projenin Türkiye’de ilk olduğunu vurgulayan DEÜ İİBF Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Özdemir ise, “Özlem hocamızın ismini, hayattayken üzerinde emeği olan bu projeye vermeyi uygun gördük. Mezunlar Amfisi Projesi ile mezunlarımızın isimleri ölümsüzleşecek, öğrencilere örnek teşkil edecek ve kız öğrencilere burs imkanı sağlanacak. Proje kapsamında isteyen mezunlar eğitim gördükleri fakültedeki, bedeli belirlenmiş sıralara ödeme gerçekleştiriyor. Bu sıraların üzerine mezunun adı, soyadı, mezuniyet yılı ve mesleği yazılıyor. Elde edilen gelir, bölümlerimizde eğitim gören kız öğrencilere burs imkanı sağlıyor. İsimlikler aynı zamanda öğrencilere gelecekte seçmek istedikleri meslekler için bir öneri niteliğinde oluyor. Şuana kadar 48 sıraya mezun isimlikleri çakıldı. Bize destek olan herkese teşekkür ederiz” diye konuştu.

İlgili Yazılar