DEÜ Haberler

NEHİR’İN ADI DEÜ HASTANESİ OYUN ODASINDA YAŞAYACAK

1.571

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde KAÇUV ve ÇOYAK’ın desteğiyle yenilenen çocuk oyun alanı hizmete açıldı. DEÜ Hastanesi Başhekim’i Prof. Dr. Mete Edizer, hastanenin diğer bölümlerinde de yapısal yenilemelerin devam ettiğini, sponsor ve bağışçıların desteğiyle maliyetin üniversite bütçesine olan yükünün mümkün olduğunca düşürüldüğünü söyledi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Hematoloji ve Onkoloji servisinde yer alan çocuk odası yenilendi. Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) ve Nehir’in Çocukça Yaşam Gönüllüleri’nin (ÇOYAG) bağışıyla yenilenen çocuk odası düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış töreninde konuşan DEÜ Hastanesi Başhekim’i Prof. Dr. Mete Edizer, hastanenin diğer bölümlerinde de yapısal yenilemelerin devam ettiğini hatırlatarak, “STK, dernek ve vakıflarla işbirliği yaparak yenileme maliyetlerini azaltıyoruz. Böylece üniversite bütçesindeki yükü biraz olsun azaltmayı hedefliyoruz. Hastanemizin hematoloji ve onkoloji servislerinde tedavi gören çocuklar ve aileleri yenilenen çocuk odasında kaliteli zaman geçirmenin yanı sıra mutfakta çocuklar için yemek de pişirebilecekler” diye konuştu.

NEHİR’İN ADI OYUN ODALARINDA DA YAŞIYOR

Kanser nedeniyle 3,5 yaşında hayatını kaybeden Nehir’in anısına, “Nehir’in Çocukça Yaşam Gönüllüleri” (ÇOYAG) ve KAÇUV işbirliğiyle düzenlenen Nehir’in Adımları Koşusu’nun tüm geliri KAÇUV’a bağışlanıyor. Bu gelirle projelerini destekleyen KAÇUV, hem çocukluk çağı kanserlerine dikkat çekmeyi hem de kanserle mücadele eden çocuklara ve ailelerine hastane ve tedavi süreçlerinde destek olmayı amaçlıyor. Bu kapsamda yapılan bağışla yenilenen ve DEÜ Hastanesi Hematoloji ve Onkoloji servisinde tedavi gören çocukların ve ailelerinin kullanımına sunulan odada, kitaplık, televizyon ve oyuncaklar bulunuyor. Odanın bir kısmında ise çocuklar için ailelerinin yemek yapacağı mutfak yer alıyor.

İlgili Yazılar